3 dage til at DRs radiomonopol brydes

Diverse, Pressen — Sobieski on October 29, 2011 at 9:42 pm

24syv-logo-small

Om mindre end tre døgn går Berlingskes radiostation: Radio 24syv i luften og dermed får danskerne et alternativ til DR’s public service radio, der igennem mere end tre årtier har kolporteret venstreorienteret propaganda til og imod det danske folk. DR er i sandhed en magtfuld allieret for venstrefløjen og de kulturradikale, derfor må det siges at være imponerende at de borgerlige partier og højrefløjen har klaret sig relativt godt ved de seneste valg. Forestil dem bermudatrekanten bestående af systemet Politiken, Gyldendal og DR, men med omvendt fortegn - lad os sige JP, et borgerligt konservativt bogforlag og et centrum højre DR - og tænk over hvor det politiske centrum ville ligge. Et godt stykke til højre for S-R.

Spørgsmålet er nu, om vi tør håbe på at den nye kanal vil rette op på det skævvredne politiske medielandskab. Man kunne håbe at flere nationalkonservative stemmer vil blive hørt, men træerne vokser næppe ind i himlen. Ikke desto mindre, så er kanalen tvunget til at tage et markant anderledes udgangspunkt for den politiske reportage og temaudsendelserne, hvis ikke 24syv skal ligne en mat kopi af Danmarks Radio. Dvs. at hvis man ikke som DR hele tiden skal bringe tudehistorier fra “de undertrykte”, eller hvad der er for en offergruppe der er en vogue den pågældende uge, og hvis man ikke skal have de samme eksperter og kulturpersoner på som DR (Eva Smith, Carsten Jensen, Knud Romer, forsæt selv listen), og hvis man ikke vil bruge de samme nyhedskilder og sandhedsvidner som DR (New York Times, The Guardian, Paul Krugman etc.), så er der fanden edeme ikke mange muligheder tilbage end at indtage et konservativt og/eller liberalt udgangspunkt.

Helt kynisk set kan man resignere ud fra den betragtning, at næsten alle statsstøttede foretagende med tiden går hen og bliver systembevarende og venstreorienterede. Radio 24syv vil blive finansieret med ca. 100 millioner kroner årligt af skatteydernes penge. Statsstøtte til medierne er en giftpille. DR er nærmest et talerør for det offentligt ansatte Danmark. Dagbladene og meningsdannerne har svigtet i nogle af de vigtigste sager. Bare i denne skribents levetid har mainstream medierne båret 68 og kulturrevolutionen frem, boykottet et hvert tiltag til debat om indvandring fra mellemøsten (indvandringslovene fra 1980′erne) og ladet den offentlige sektor vokse til uhørt størrelse uden en principiel debat om statens omfang. Så hvad taler for at Radio 24syv vil bryde denne tendens? Det må forblive et åbent spørgsmål lidt endnu.

Men det kan godt lade sig gøre at etablere et radiomedie der bryder med den venstredrejede tendens. Det kan lyde sådan her:

Ricochet - Episode 91: Classic Prager

ricochet

Jeg kan varmt anbefale Ricochet.com podcasts. Amerikansk og konservativt når det er bedst.

3 Kommentarer »

 1. Ja træerne vokser jo ikke ind i himmelen i vort lille pseudo kommunistiske land og dem der betaler for radioen er jo nødt til at skele til lyttertallene men et spinkelt håb om nybrud er det da.
  Man kan jo så have lønlige håb om en gæsteliste der ville tælle: Jalving, Pittelkow, Kastholm, Uhrskov ,Messerschmidt ,Gotfredsen, Winkel Holm mfl.
  Jeg drømmer videre og håber det bedste.

  Comment by PBr — October 31, 2011 @ 5:23 pm
 2. “Helt kynisk set kan man resignere ud fra den betragtning, at næsten alle statsstøttede foretagende med tiden går hen og bliver systembevarende og venstreorienterede.”

  Åh ja , træerne vokser bestemt ikke ind i himelen : http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=j%C3%B8rgen%20ramskov%20%20urias&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CBoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.uriasposten.net%2Farchives%2F24397&ei=w9avTsSJIuGN4gScw9WtAQ&usg=AFQjCNErhGZNbEpBFjFWlPCVXN3CjdcP2g

  Comment by PBr — November 1, 2011 @ 1:25 pm
 3. Det er rigtigt. Man bliver rød af at blive forsørget.

  Comment by Drokles — November 2, 2011 @ 7:31 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress