Og en kidnapning

Forbrydelse og straf, islam — Drokles on June 24, 2007 at 12:55 am

Der har åbenbart været en episode i Pakistan, hvor nogle stækt troende mennesker havde kidnappet 9 umennesker, for nu kan man nemlig læse at de er løsladt. Fra Berlingske Tidende

Blandt gidslerne var seks kinesiske kvinder, som studenterne mistænkte for at være prostituerede.

Abdul Rashid Ghazi, en ledende præst ved en radikal moské i Islamabad, sagde, at gidslerne er løsladt på grund af det venskabelige forhold mellem Pakistan og Kina.

- De er løsladt. De er væk, sagde præsten fra den såkaldte Røde Moske i Islamabad.

Forinden havde myndighederne forsikret, at de vil gribe ind over den akupunkturklinik, hvor de bortførte arbejdede. Her kommer begge køn, og det har myndighederne lovet, at de vil standse. Radikale muslimer mener, at klinikken også er brugt som bordel med de kinesiske kvinder i en central rolle.

Aha. Det får unægteligt ungdomoprørerne til at tage sig lidt tamme ud. Der er et par ting jeg ikke forstår. Ville de stadig være gidsler, hvis de ikke havde været kinøjsere? Er det imamen der ledte aktionen? blev gidslerne tilbageholdt i Den Røde Moske? Hvorfor kalder Berlingske Tidende en imam for en præst? Får det juridiske konsekvenser for kidnapperne?

————————————————————————–

20070624_45.jpg

Billedet viser gidslerne forlade deres fangenskab og er fundet gennem Veritas Universalis der, som sædvanlig fristes man til at sige, er gået længere ind i denne bizarre sag.

Det er ikke første gang, de islamistiske studenter mener at have set ”prostituerede”, som de har kidnappet. Men det er endnu aldrig blevet dokumenteret, at der skulle have været tale om noget sådant. For et par måneder siden kidnappede de tre kvinder og to politimænd for samme anklager. Politiet havde intet med sagen at gøre. De blev også sat fri. I mange byer i Pakistan er der opstået selvbestaltet religiøst politi, som render rundt og leder efter usømmelighed og illegal sex.

I det hele taget er Pakistan et land i opløsning og Den Røde Moske, hvor man åbenbart tidligere har tildelt Bin Laden en pris, er central for det skred i Musharafs greb om magten som man ser stadigt flere eksempler på. Igen, fra Veritas Universalis.

Et populært overhoved for en stor moske midt i Islamabad har netop annonceret, at han nu opretter en selvbestaltet shariadomstol lige for snudeskaftet af Musharraf. Dem kommer der flere og flere af rundt omkring i Pakistan, ligesom der kommer flere og flere koranskoler.

Imamen, Maulana Mohammad Abdul Azizs moske, er en del af en Taliban-organisation og han har forbindelser til Al Qaeda. Aziz truer med at aktivere titusindvis af selvmordsbombere, hvis præsidenten griber ind med magt og stormer moskeen. Faktisk oplever Pakistan nu og da bombeangreb imod de ordinære retsbygninger, fordi de ikke følger sharialoven.

Man kan roligt sige at den pakistanske stats monopol på vold udfordres i disse tider.

9 Kommentarer »

 1. Det får ingen konsekvenser for islamisterne i Den Røde Moske. Det er de her søde drenge, der er på spil igen. De laver den slags numre flere gange om måneden: http://monokultur.dk/2007/04/08/pakistan-i-krise/

  Comment by Universalgeni — June 24, 2007 @ 1:35 am
 2. Her er lidt mere. Det sidste link er et foto. Spamfiltret reagere på link, derfor “spammer” jeg lige lidt nu, men I må gerne samle eller slette, hvis det er:

  http://universalgeni.wordpress.com/2007/06/21/pakistan-imamerne-i-den-r%c3%b8de-moske-har-givet-osama-bin-laden-en-pris/

  Comment by Universalgeni — June 24, 2007 @ 2:01 am
 3. http://universalgeni.wordpress.com/2007/04/15/pakistan-100000-mennesker-pa-gaden-i-karachi-i-protest-over-talibanisering/

  http://universalgeni.wordpress.com/2007/04/07/pakistan-pr%c3%a6sident-musharraf-er-ved-at-miste-grebet-om-magten/

  http://www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=20076\24\story_24-6-2007_pg1_8

  Comment by Universalgeni — June 24, 2007 @ 2:01 am
 4. Man er nødt til at copy/paste for at se foto. Men det er ikke vigtigt. Man ser kineserne forlade fangenskabet i sorte burkaer.

  Comment by Universalgeni — June 24, 2007 @ 2:03 am
 5. Jeg kan ikke gennemskue, hvorfor fotolinket ikke vil køre. Kære Monokultur: slet lidt af det rod, jeg har lavet.

  http://www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=20076\24\story_24-6-2007_pg1_8

  Comment by Universalgeni — June 24, 2007 @ 2:09 am
 6. Så. Foto: http://shurl.org/UAtbB

  Comment by Universalgeni — June 24, 2007 @ 2:14 am
 7. test
  link test

  Comment by hasselbaink — July 1, 2007 @ 12:27 pm
 8. Kære Geni,

  Brug denne html kode til at linke til url’er.
  {a href=”http://www.google.dk/”} link {/a}

  Skift tuborgparanteserne { } ud med større/mindre end tegnet
  <>

  Comment by hasselbaink — July 1, 2007 @ 12:40 pm
 9. [...] Mange mener at Pakistan er ved at falde fra hinanden eller blive et nyt Talebanland. Jeg kan forestille mig at det er Den Røde Moske, der tale om da der der før har været problemer, men det står endnu hen i det uvisse. [...]

  Pingback by Monokultur » Uroligheder i Pakistan — July 4, 2007 @ 2:26 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress