Er der tale om den afrikanske eller europæiske svale?

Diverse — Drokles on March 15, 2010 at 8:06 am

Politiken skriver

Nordamerikanske fugle bliver mindre og lettere.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af forskere fra USA og Schweiz. De har undersøgt næsten en halv million fugle af mere end 100 forskellige arter, skriver BBC.

Konklusionen lyder, at fuglene skrumper ind. Klimaforandringer mistænkes som synderen.

Prøv at forestille dem, hvor stor en struds ville blive fandt den  nogensinde sin vej fra Australien til Lapland?

3 Kommentarer »

 1. Korrektion: Strudsen eller ‘Strutio camelus’ lever mig bekendt i Afrika. Du tænker vist på kænguruen, men den er så heller ikke en fugl.

  Spøg til side? Man kan blive mindre (og lettere) på flere måder. Der findes et skræmmende forureningseksempel, som for mange år siden løb verden rundt. Det handlede om en fiskerkone i Japan, som havde spist fisk og cadmium lige så længe, som en fabrik havde ligget i den bugt, hvor hendes mand fiskede. Hun blev målt både som ung og gammel. Ved den anden måling var hun skrumpet 23 cm. i højden.

  Mærkeligt nok er den brune bjørn blevet både større og stærkere og tungere og helt hvid af at leve i de arktiske egne. Ikke mindre og lettere. Til gengæld kan den ikke længere flyve.

  Med venlig hilsen

  Comment by Emeritus — March 16, 2010 @ 7:31 pm
 2. Jeg mente Afrika og ikke Australien. Hvis man ser på pygmæer så passer teorien, men masaierne punkterer den igen. Den gælder nok kun for fugle.

  Comment by Drokles — March 16, 2010 @ 8:52 pm
 3. Til Drokles.
  Selvfølgelig mente du Afrika, men fejlen var temmelig uimodståelig, så jeg tillod mig at tage det hele fra den lettere humoristiske side. Forhåbentlig ‘no hard feelings’. I øvrigt nød jeg din foregående post om Rothstein.

  Hvis den gælder for fugle. Iagttagelsen kan være god nok. Ofte er den første forklaring på et observeret fænomén forkert.

  Med venlig hilsen

  Comment by Emeritus — March 16, 2010 @ 11:09 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress