Lidt fakta om klimaet

Diverse — Drokles on December 18, 2009 at 5:21 am

Jeg har tidligere advaret mig selv om faren ved at lade sig rive med i klimadebatten af sine politiske overbevisning og således vende det blinde øje til basale fakta. Derfor vil jeg her præsentere en film, der efter min mening ganske lødigt taler for Menneskeskabt Global Opvarmning.

Svensmark bliver i filmen nævnt, men for et arbejde der går tilbage i halvfemserne og siden han er dansk vil jeg henvise til Hodja, der for et par dage siden præsenterede en dokumentar om Svensmarks sol-og-sky teori.

6 Kommentarer »

 1. Nogle påstår, at der ikke har været nogen global opvarmning i de sidste 10 år. Er det sandt eller falsk? Hvis det er sandt, bliver det svært fortsat at tro på, at menneskeskabt CO2 produktion er den vigtigste årsag til den globale opvarmning gennem de sidste 100 år. Og forklaringen på tidligere tiders dramatiske klimaændringer savnes stadig.

  Comment by Cykelsmeden — December 18, 2009 @ 10:45 am
 2. Som bekendt begyndte det at sne og temperaturen faldt til flere minusgrader Celcius i København under klimatopmødet.
  Lige nu er der snestorm og fygning sydlige steder syd for Køge som Naturens ironiske kommentar til FN’s hockey-stav og Bella-Centrets glohede debatter om den globale opvarmning.

  Med venlig hilsen

  Comment by Emeritus — December 19, 2009 @ 1:33 am
 3. Der er, som jeg opfatter det bred enighed om at vi ikke har haft en stigning i den globale temperatur i de seneste 10 år. Jeg har eksemplificeret det her
  http://monokultur.dk/2009/12/19/ingen-opvarmning-i-de-seneste-10-ar/

  Comment by Drokles — December 19, 2009 @ 10:38 am
 4. Et af de bedste argumenter mod CO2 som årsag til global opvarmning er at den observerede korrelation mellem stigende CO2 og stigende temperatur ikke er kronologisk sammenfaldende, men at den stigende CO2 er forsinket med 800 år i forhold til den stigende temperatur.

  Videoen på youtube nævner denne problematik, men imødegår den ikke på nogen måde, så der stod jeg af.

  Comment by sebastian — December 19, 2009 @ 1:24 pm
 5. Deres argument, som også bliver nævnt er at med stigende opvarmning stiger CO2, hvilket accelererer opvarmningen. Forskellen i dag er at vi for første gang ser CO2 være den udløsende faktor og siden accelerator.

  Comment by Drokles — December 20, 2009 @ 7:55 am
 6. [...] år (i december) henviste jeg her på Monokultur til en film på Youtube, der meget grundigt gennemgår og taler for menneskeskabt global [...]

  Pingback by Monokultur » Lidt fakta om klimaet (opfølger) — January 11, 2010 @ 11:31 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress