Abu Laban er DØD

Forbrydelse og straf, Orientalisme, Pressen — Drokles on February 1, 2007 at 11:21 pm

Fra Ekstra Bladet

 Den tvetungede imam Abu Laban er død. Imam Abu Laban døde torsdag aften efter en kræftsygdom.

- Jeg er meget, meget ked af det. Vi har mistet en sand lærd, siger imam Khalil Jaffar Mushib fra Islamisk Troscenter i Brønshøj til Politiken.

- Han var unik, og nok kommer en til at tage hans plads, men det vil aldrig blive det samme.

Abu Laban blev landskendt sidste vinter, da han spillede en dobbeltrolle under Muhammed-krisen.

I Danmark talte han om forsoning, men han tordnede mod Danmark i Mellemøsten og opfordrede til boykot af danske varer.

Jyllands-Posten siger bl.a. om imamen

Her tordnede han både mod den danske regering for dens efter hans mening manglende respekt over for landets muslimer og mod muslimerne selv for deres manglende engagement i samfundet.

Han uddannede sig oprindeligt som maskiningeniør og arbejdede bl.a. i olieindustrien i Golfen samtidig med, at han begyndte at studere islamisk teologi.

I 1975 blev han uddannet som imam. I 1982 blev han udvist af De Forenede Arabiske Emirater på grund af sine flammende fredagsbønner.

Abu Laban blev regnet som en af de mest betydningsfulde imamer i Danmark og har i den egenskab holdt møder med diverse ministre om integration af muslimer.Han har altid været en stærk fortaler for, at muslimer i Danmark skulle integrere sig, tage uddannelse og blande sig i samfundet, men at de skulle forblive gode muslimer.

Mens DR siger:

Tordnede mod regering og muslimer
Her tordnede han både mod den danske regering for dens efter hans mening manglende respekt over for landets muslimer og mod muslimerne selv for deres manglende engagement i samfundet.
 
Han uddannede sig oprindeligt som maskiningeniør og arbejdede bl.a. i olieindustrien i Golfen samtidig med, at han begyndte at studere islamisk teologi. I 1975 blev han uddannet som imam. I 1982 blev han udvist af De Forenede Arabiske Emirater på grund af sine flammende fredagsbønner. 
 
Mest betydningsfuld imam
Abu Laban blev regnet som en af de mest betydningsfulde imamer i Danmark og har i den egenskab holdt møder med diverse ministre om integration af muslimer.

Han har altid været en stærk fortaler for, at muslimer i Danmark skulle integrere sig, tage uddannelse og blande sig i samfundet, men at de skulle forblive gode muslimer.

Jeg ved ikke hvem der skriver af efter hvem, men mon ikke JP har kopieret DR ud fra devisen if you can’t say anything nice….

1 Kommentar »

  1. FEDT!!

    Comment by I festhumør — February 1, 2007 @ 11:35 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress