Iraks ambassade i Sverige svindler med pas

Diverse — Drokles on February 1, 2007 at 6:07 am

Fra Politiken

Tusindvis af irakere og andre udlændinge fra Mellemøsten opholder sig ulovligt i Skandinavien.

»Ambassadens kontrol med de identifikationspapirer som irakiske asylansøgere skal vise for at få statsborgerskab, er næsten ikke-eksisterende«, udtaler Bengt Hellström - en ekspert fra den svenske udlændingestyrelse.

Adgangsbillet til Europa
Hellström oplyser, at enkelte irakere desuden tjener tusindvis af kroner på at sælge deres pas videre til andre asylansøgere fra Mellemøsten, som også gerne vil have en adgangsbillet til Europa.

»Vi har set, at den irakiske ambassade ofte udsteder pas, der er baseret på dokumenter, som vi har afvist eller erklæret falske«, udtaler Hellström til AP og fortsætter:

»Vores tiltro til, at passene er udstedt på baggrund af rigtige oplysninger, er næsten lig nul, men hvis vi ikke med garanti kan konstatere, at papirerne er falske, bliver de brugt som grundlag for en asylansøgning, som i sidste ende kan føre til statsborgerskab«.

Sverige er de seneste år blevet en populær destination for asylansøgere. Næsten 9.000 irakiske asylansøgere ankom til Sverige sidste år. Det er tre gange så mange som i 2005, fremgår det af Udlændingestyrelsens statistikker.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress