Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Et par kommentarer til Højesterets dom over Bent Jensen


Et par kommentarer til Højesterets dom over Bent Jensen

De onde lo og de gode græd da Højesteret afgjorde at historikeren Bent Jensen skal betale 100.000,- i tortgodtgørelse til Jørgen Dragsdahl for at genopfriske Dragsdahls virke under Den Kolde Krig, kan man læse i Berlingske Tidende. Desuden skal Bent Jensen betale 10.000,- i dagbøder samt sagsomkostninger på mere end 500.000,- Jurister tager sig godt betalt for at komme til de forkerte konklusioner. Og forkert er dommen, der giver Bent Jensen medhold i sin faktuelle beskrivelse af Dragsdahl, men lagde vægt på Dragsdahls forestillede omdømme i begrebet ‘den almindelige læser’

skc3a6rmbillede-2015-06-07-kl-150401

De første meldinger om Højesterets dom modtages forskelligt.

“Skandaløs” kaldte Lars Hedegaard dommen over Bent Jensen umiddelbart efter

- Højesteret lægger vægt på, at PET ikke har villet anlægge straffesag mod Jørgen Dragsdahl, men det har Bent Jensen heller aldrig skrevet. Og der kan være mange grunde til, at PET ikke har villet rejse tiltale, siger Lars Hedegaard.

Han henviser til, at efterretningstjenesten både for at beskytte sine efterforskningsmetoder og af politiske grunde kan have været tilbageholdende med at anbefale Justitsministeriet om at rejse sag mod Dragsdahl.

- Her er det juraen, der gør sig til dommer over historieforskningen. Jeg er selv historiker og har studeret sammen med Bent Jensen, lyder det fra Lars Hedegaard.

dsc01024

En rystet Lars Hedegaard forklarer dommen til medlemmer af Trykkefrihedsselskabets bestyrelse Aia Fog og Kit Louise Strand

“Det er ikke en fair kamp, hvis den ene part har fået hænderne bundet om på ryggen” konkluderer Årskriftet Critique efter at have gennemgået 3 væsentlig punkter ved dommen, her i amputeret form

1) Højesteret har ikke ment at tage stilling til spørgsmålet om forskeres muligvis udvidede ytringsfrihed. Dette skyldes, at man har opfattet Bent Jensens indlæg på linje med et journalistisk produkt. Årsagen hertil er, at artiklen er bragt i Jyllands-Posten og ikke eksempelvis i Historisk Tidsskrift.

(…)

2) En forudsætning for dommen er, at Bent Jensen med sin påpegning af Dragsdahls angivelige agentvirksomhed, har anklaget Dragsdahl for et kriminelt forhold. Dette har Bent Jensen peget på ikke er tilfældet. Han har endog slået fast i sin artikel, at han ikke tager stilling til dette spørgsmål, men at han mener at kunne se, at Dragsdahl er påvirkningsagent.

Her har Højesteret valgt at følge Dragsdahls advokats argument, at den ”almindelige læser” ved benævnelsen agent må forstå et kriminelt forhold. Bent Jensen er altså dømt for ikke hvad han skrev, men på hvad en ”almindelig læser” kunne have forstået.

Dette må ud fra en lægmandsbetragtning opfattes problematisk.

3) Fordi Højesteret har valgt at lægge vægt på ikke, hvad Bent Jensen har skrevet, men hvad Dragsdahls advokat mener, at den almindelige læser må forstå ved ordet agent, og fordi man har opfattet Bent Jensens artikel ikke som forskning men journalistik, må Bent Jensen kunne dokumentere rigtigheden af sine anklager.

Måske kan man konkludere at når Højesteret opererer med begrebet “den almindelige læser”, der ikke kan forstå hvad Bent Jensen faktisk skriver, så taler Højesteret om Højesteret selv.

dsc01197

Reaktionære Reflektioner konstaterede Martin Kasler bittert at “KGB-konspirator må ikke kaldes KGB-agent” og at han fik ret i sin spådom

I går dømte Højesteret så Bent Jensen for injurier mod Jørgen Dragsdahl. Dog kun for beskyldningen om, at Dragsdahl har været KGB-agent. Fem ud af syv dommere mente, at dette udtryk implicerer en beskyldning om at have været spion eller på anden måde strafbar landsforræder.

Derimod fandt retten det rimeligt godtgjort, at journalisten Dragsdahl under Den kolde Krig misinformerede den danske offentlighed til fordel for gulag-regimet, samt at han i samme periode holdt konspiratoriske møder med KGB.

Efter dommen blev Jørgen Dragsdahl uden for Højesteret tiljublet af nogle få tilhængere. Frem var bl.a. mødt Dragsdahls tidligere svoger Jacob Holdt, der under Den kolde Krig selv modtog penge af KGB. Holdt fejrede triumfen med gulag-regimets Hammer & Segl-flag.

(…)

Jeg har ikke nærlæst dommen mod Bent Jensen og ved i skrivende stund derfor ikke, om Højesteret har taget stilling til spørgsmålet om, hvorvidt forskere har mindre ret til at overdrive og forvrænge end journalister.

Derimod har jeg bemærket, at blandt to af de fem dommere, der straffede Bent Jensen for betegnelsen “KGB-agent” om KGB-konspiratoren Jørgen Dragsdahl, er to jurister som jeg for nyligt nævnte i et indlæg, nemlig Hanne Schmidt og Thomas Rørdam.

Nu er det så at man kan skrive “Jørgen Dragsdahl der har Højesterets ord for at han ikke må kaldes påvirkningsagent”, som en god ven kommenterede. Eller måske skulle Jensens forsvarer have ladet sig inspirere af Højesterets ungdomsorganisation Justitsministeriets embedsmænd og betegnet ‘påvirknings-agent’ som en ‘nød-sandhed’?

dsc01251

dsc01333

STØT BENT JENSEN OG LÆS MERE HER

40 Kommentarer »

 1. I enjoy you because of your whole labor on this blog. Ellie really likes getting into investigations and it’s really simple to grasp why. Most people notice all of the dynamic manner you produce helpful things by means of the web site and as well attract response from website visitors on that situation plus our own child is undoubtedly starting to learn a lot of things. Enjoy the remaining portion of the year. You’re the one doing a glorious job.

  Comment by off white clothing — April 10, 2023 @ 2:13 pm
 2. Can I just say what a relief to find somebody who truly knows what theyre speaking about on the internet. You definitely know the best way to convey an issue to mild and make it important. Extra individuals have to read this and understand this side of the story. I cant imagine youre not more in style because you definitely have the gift.

  Comment by golden goose gold — April 11, 2023 @ 12:37 am
 3. I as well as my friends have been reading through the best thoughts from your web blog and then immediately I got a horrible feeling I never expressed respect to the website owner for those tips. All of the women happened to be for this reason very interested to read through them and already have sincerely been enjoying those things. Many thanks for getting really accommodating and then for choosing some useful subject areas most people are really needing to understand about. Our own honest regret for not expressing appreciation to earlier.

  Comment by golden goose — April 12, 2023 @ 5:09 am
 4. I in addition to my buddies were found to be going through the nice helpful hints located on your web site and so before long came up with a terrible suspicion I never expressed respect to the site owner for those techniques. Those guys had been as a consequence stimulated to see them and have seriously been using these things. Thanks for genuinely indeed helpful and then for making a decision on variety of useful subjects millions of individuals are really desperate to know about. My honest apologies for not expressing gratitude to you earlier.

  Comment by yeezy 700 — April 13, 2023 @ 1:16 am
 5. I found your blog website on google and verify a couple of of your early posts. Proceed to keep up the excellent operate. I simply further up your RSS feed to my MSN Information Reader. Seeking ahead to reading extra from you afterward!?

  Comment by golden goose store — April 13, 2023 @ 12:23 pm
 6. I would like to show some appreciation to you for rescuing me from this problem. As a result of surfing around throughout the the net and obtaining ideas which are not beneficial, I believed my life was gone. Existing without the presence of approaches to the issues you have fixed as a result of your entire write-up is a critical case, as well as the ones that might have negatively damaged my entire career if I hadn’t noticed your web page. The mastery and kindness in taking care of every aspect was important. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come upon such a subject like this. I’m able to at this point look ahead to my future. Thanks for your time so much for this professional and effective help. I won’t hesitate to suggest your web site to any person who desires assistance about this area.

  Comment by kd shoes — April 13, 2023 @ 9:24 pm
 7. I wanted to type a brief comment so as to say thanks to you for all of the nice hints you are posting on this site. My incredibly long internet search has now been honored with incredibly good facts to talk about with my co-workers. I ‘d repeat that most of us website visitors are very much blessed to be in a decent network with very many brilliant professionals with very helpful points. I feel pretty grateful to have seen the website page and look forward to many more amazing times reading here. Thanks once again for a lot of things.

  Comment by golden goose outlet — April 14, 2023 @ 5:03 pm
 8. I have to voice my respect for your kindness supporting those individuals that absolutely need guidance on your theme. Your very own commitment to getting the solution around had become wonderfully useful and has in most cases permitted associates just like me to attain their aims. Your amazing insightful publication denotes much a person like me and additionally to my office workers. Regards; from all of us.

  Comment by bapesta — April 15, 2023 @ 12:50 pm
 9. I was more than happy to seek out this web-site.I wanted to thanks for your time for this glorious read!! I undoubtedly enjoying every little little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.

  Comment by golden goose store — April 16, 2023 @ 7:23 am
 10. A lot of thanks for your entire efforts on this site. My mum take interest in going through investigation and it’s obvious why. Most people learn all about the dynamic method you convey good tips on the website and therefore welcome response from website visitors on that idea while our own girl is truly starting to learn a great deal. Enjoy the remaining portion of the new year. You have been doing a great job.

  Comment by fear of god clothing — April 16, 2023 @ 8:43 am
 11. I together with my guys happened to be examining the excellent thoughts found on your website and then the sudden got a horrible feeling I had not thanked the website owner for them. Most of the men are actually certainly passionate to study them and have in effect very much been taking advantage of these things. Thanks for simply being very accommodating as well as for picking such good tips most people are really desirous to know about. Our sincere regret for not expressing appreciation to you sooner.

  Comment by curry 9 — April 17, 2023 @ 5:08 am
 12. I must express appreciation to the writer just for rescuing me from this type of instance. Right after checking through the the web and meeting principles that were not helpful, I figured my entire life was gone. Being alive minus the strategies to the problems you have resolved through your entire article is a critical case, as well as ones that could have adversely damaged my entire career if I had not noticed your blog. Your skills and kindness in taking care of all things was vital. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come across such a solution like this. I can at this moment look forward to my future. Thanks so much for this reliable and amazing help. I won’t think twice to refer your site to anyone who will need counselling about this matter.

  Comment by kyrie 8 — April 18, 2023 @ 1:08 am
 13. I’m just commenting to let you understand of the fabulous encounter my girl had using your site. She mastered a wide variety of issues, which include what it’s like to have a marvelous teaching nature to make many others quite simply grasp several complex things. You undoubtedly surpassed her desires. Many thanks for showing those interesting, safe, informative and as well as cool guidance on your topic to Tanya.

  Comment by yeezy gap — April 18, 2023 @ 8:39 pm
 14. After study just a few of the blog posts on your website now, and I truly like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark website listing and might be checking again soon. Pls try my site as nicely and let me know what you think.

  Comment by black golden goose sneakers — April 19, 2023 @ 4:10 am
 15. I not to mention my friends were actually reading the best recommendations found on the website and so all of a sudden I got a terrible suspicion I never thanked you for those strategies. Those young boys ended up for this reason passionate to read all of them and have now clearly been having fun with these things. Many thanks for simply being so thoughtful and then for making a decision on this sort of outstanding topics most people are really eager to be aware of. My honest apologies for not expressing appreciation to you sooner.

  Comment by curry 9 — April 19, 2023 @ 3:01 pm
 16. My spouse and i felt absolutely joyous when Chris managed to finish up his research because of the precious recommendations he acquired out of your web pages. It’s not at all simplistic to simply happen to be giving freely hints that other folks might have been selling. So we realize we need the website owner to give thanks to for that. The most important explanations you have made, the simple website navigation, the friendships you can help create - it’s everything sensational, and it’s making our son in addition to the family recognize that the issue is exciting, and that is quite essential. Thank you for the whole lot!

  Comment by hermes birkin — April 21, 2023 @ 8:36 pm
 17. I precisely desired to thank you so much again. I do not know the things I might have taken care of in the absence of these hints contributed by you over such situation. Previously it was an absolute frightening issue in my opinion, nevertheless seeing the very skilled fashion you processed the issue took me to jump with happiness. Now i am happier for this assistance and even believe you really know what an amazing job you are getting into instructing the others by way of your website. Most likely you haven’t got to know all of us.

  Comment by supreme clothing — April 22, 2023 @ 6:33 am
 18. I really wanted to jot down a simple message so as to appreciate you for all the fabulous facts you are placing at this website. My particularly long internet lookup has at the end of the day been honored with reliable points to write about with my best friends. I would suppose that most of us site visitors are really lucky to live in a fabulous place with very many brilliant individuals with valuable secrets. I feel extremely grateful to have used your entire weblog and look forward to some more entertaining minutes reading here. Thank you again for all the details.

  Comment by off white jordan 1 — April 27, 2023 @ 8:18 am
 19. After I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any method you possibly can take away me from that service? Thanks!

  Comment by golden goose francy — April 27, 2023 @ 11:05 pm
 20. I have to show some thanks to the writer for bailing me out of such a instance. Because of scouting throughout the the web and obtaining proposals which are not helpful, I was thinking my life was over. Living devoid of the answers to the problems you’ve sorted out by means of this post is a serious case, and ones which might have adversely affected my career if I hadn’t encountered your site. Your primary know-how and kindness in taking care of all the things was tremendous. I’m not sure what I would’ve done if I hadn’t discovered such a thing like this. I’m able to now relish my future. Thank you very much for the high quality and effective guide. I won’t be reluctant to refer your blog to any person who needs to have direction about this situation.

  Comment by nike off white — April 30, 2023 @ 2:03 pm
 21. Aw, this was a very nice post. In concept I wish to put in writing like this moreover ?taking time and precise effort to make a very good article?however what can I say?I procrastinate alot and certainly not seem to get one thing done.

  Comment by golden goose mid star — May 2, 2023 @ 2:15 am
 22. I wanted to post you that very small remark to help give many thanks the moment again with the precious things you’ve shown here. It was certainly shockingly generous of you to make publicly just what most people would have offered for sale for an ebook to make some dough for themselves, particularly since you could have tried it if you ever considered necessary. Those inspiring ideas likewise worked like the easy way to realize that many people have the identical zeal really like my personal own to find out great deal more with regard to this condition. I’m sure there are some more enjoyable moments ahead for individuals who find out your blog.

  Comment by goyard — May 2, 2023 @ 8:33 pm
 23. Thanks a lot for giving everyone an exceptionally spectacular opportunity to read in detail from this site. It’s always so lovely and also jam-packed with a lot of fun for me personally and my office colleagues to search your website really three times in one week to read the latest secrets you have got. And definitely, I’m so usually fascinated with the special creative ideas you give. Certain 3 tips on this page are completely the very best we’ve ever had.

  Comment by jordan shoes — May 3, 2023 @ 9:47 am
 24. That is the fitting weblog for anyone who desires to search out out about this topic. You understand so much its almost exhausting to argue with you (not that I actually would need?aHa). You undoubtedly put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, just nice!

  Comment by golden goose shoes sale — May 4, 2023 @ 3:14 am
 25. I in addition to my guys ended up reading the excellent helpful hints located on your site and then all of the sudden came up with a terrible feeling I had not expressed respect to the web site owner for those techniques. These guys happened to be absolutely stimulated to read them and have in effect definitely been enjoying these things. Appreciation for really being simply kind and for having variety of cool subjects millions of individuals are really wanting to understand about. Our own sincere apologies for not expressing gratitude to earlier.

  Comment by jordan shoes — May 4, 2023 @ 1:39 pm
 26. I simply desired to thank you very much once more. I am not sure what I would have achieved in the absence of the actual methods documented by you concerning that concern. Previously it was a very intimidating dilemma in my position, but seeing a well-written tactic you resolved the issue made me to jump with happiness. I am just happy for your work and even have high hopes you know what a great job you happen to be carrying out instructing the others thru a blog. Probably you’ve never encountered all of us.

  Comment by kobe — May 5, 2023 @ 3:15 am
 27. I would like to point out my respect for your generosity for men who should have guidance on this important concern. Your personal dedication to getting the solution along turned out to be exceptionally insightful and has regularly empowered others just like me to reach their objectives. Your new interesting guideline can mean much to me and substantially more to my mates. Thank you; from each one of us.

  Comment by off white shoes outlet — May 6, 2023 @ 6:51 am
 28. I wish to express appreciation to this writer for bailing me out of this particular matter. As a result of surfing throughout the the web and seeing things which were not productive, I thought my entire life was gone. Existing devoid of the strategies to the difficulties you have sorted out as a result of your entire review is a critical case, as well as those that could have badly affected my entire career if I had not encountered your web page. Your good expertise and kindness in controlling a lot of things was vital. I don’t know what I would’ve done if I had not discovered such a solution like this. I am able to at this moment look forward to my future. Thanks so much for your high quality and results-oriented help. I will not hesitate to endorse your web site to any person who requires recommendations on this problem.

  Comment by bape — May 6, 2023 @ 9:06 pm
 29. I just wanted to send a remark to express gratitude to you for those splendid techniques you are writing at this site. My long internet search has at the end been recognized with good quality points to exchange with my great friends. I would assume that many of us site visitors are unquestionably lucky to be in a fabulous site with very many brilliant individuals with interesting methods. I feel quite privileged to have discovered your entire web site and look forward to some more cool times reading here. Thanks once more for a lot of things.

  Comment by supreme outlet — May 7, 2023 @ 10:31 am
 30. I want to convey my appreciation for your kind-heartedness for visitors who really need guidance on this important concern. Your personal dedication to passing the message all around turned out to be rather effective and has really allowed guys much like me to arrive at their desired goals. Your personal valuable help and advice implies this much a person like me and substantially more to my colleagues. With thanks; from all of us.

  Comment by yeezy 500 — May 8, 2023 @ 12:31 am
 31. After research a number of of the weblog posts in your website now, and I actually like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site checklist and can be checking again soon. Pls try my website as well and let me know what you think.

  Comment by pink golden goose sneakers — May 8, 2023 @ 7:26 am
 32. I simply wanted to develop a small note to thank you for all of the wonderful solutions you are giving on this site. My prolonged internet research has at the end of the day been honored with pleasant knowledge to write about with my best friends. I would declare that most of us visitors are unequivocally endowed to live in a really good site with many wonderful people with very beneficial tips and hints. I feel really blessed to have discovered your web site and look forward to really more excellent times reading here. Thanks a lot once again for a lot of things.

  Comment by yeezy shoes — May 8, 2023 @ 1:55 pm
 33. Thanks so much for giving everyone an exceptionally superb chance to read from this web site. It is always very ideal and as well , packed with fun for me and my office colleagues to visit the blog not less than three times every week to find out the fresh secrets you have. And of course, we are usually motivated considering the brilliant thoughts you give. Some 3 tips in this posting are truly the best we have all had.

  Comment by goyard — May 9, 2023 @ 5:26 pm
 34. very nice submit, i definitely love this website, carry on it

  Comment by golden goose outlet — May 13, 2023 @ 12:09 pm
 35. My wife and i felt absolutely happy Ervin managed to finish up his reports out of the ideas he got from your own web page. It is now and again perplexing just to choose to be making a gift of ideas which usually some other people could have been making money from. We really remember we need the website owner to be grateful to for that. The entire illustrations you have made, the straightforward website menu, the friendships you will help to instill - it is mostly awesome, and it is facilitating our son in addition to the family do think this theme is awesome, and that’s truly serious. Many thanks for all!

  Comment by bape outlet — May 15, 2023 @ 7:26 am
 36. I simply wanted to post a note to be able to thank you for all the fabulous tactics you are giving here. My time-consuming internet lookup has now been honored with useful know-how to go over with my visitors. I would express that many of us site visitors actually are definitely endowed to exist in a wonderful website with so many marvellous people with helpful plans. I feel quite fortunate to have seen your website page and look forward to plenty of more brilliant times reading here. Thanks a lot again for all the details.

  Comment by hermes birkin — May 16, 2023 @ 8:18 am
 37. My husband and i got very satisfied when Peter managed to finish off his studies by way of the ideas he came across when using the weblog. It is now and again perplexing to just be handing out guides which people today have been trying to sell. We really acknowledge we need you to give thanks to because of that. Those explanations you made, the simple website menu, the friendships your site assist to promote - it is everything awesome, and it’s really facilitating our son and us understand the situation is interesting, and that’s pretty indispensable. Thanks for all!

  Comment by bathing ape — May 28, 2023 @ 11:24 pm
 38. I in addition to my buddies were found to be looking through the excellent procedures found on your website and then I got a terrible feeling I had not thanked you for those tips. The ladies are already for that reason happy to see all of them and have actually been enjoying them. Appreciate your genuinely indeed considerate and also for figuring out this sort of useful themes most people are really desperate to understand about. My personal honest apologies for not saying thanks to sooner.

  Comment by golden goose women — May 29, 2023 @ 12:54 am
 39. A lot of thanks for all your work on this website. My aunt delights in carrying out internet research and it is easy to understand why. All of us notice all regarding the compelling mode you deliver rewarding guides via your blog and as well as encourage contribution from website visitors on the topic plus my princess is always starting to learn a lot. Enjoy the remaining portion of the year. Your doing a very good job.

  Comment by kyrie 8 shoes — June 4, 2023 @ 4:53 am
 40. I as well as my buddies ended up viewing the best items from your web site and before long got a terrible suspicion I never expressed respect to the blog owner for them. All of the people were totally stimulated to read through all of them and have now sincerely been loving those things. We appreciate you being indeed kind and also for figuring out variety of incredibly good themes millions of individuals are really needing to know about. My very own sincere apologies for not expressing gratitude to you sooner.

  Comment by bape clothing — June 14, 2023 @ 9:26 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress