Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 535

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 542

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 578

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Hvis man kan læse dansk


Hvis man kan læse dansk

Diverse — Drokles on May 23, 2014 at 1:41 pm

Torben Mark Petersen blev i går frikendt for racisme med dommerstemmerne 2-1 for for i sit liberale angreb på racismeparagraffen 266b at have skrevet følgende på 180 Grader

Der er danske fædre, der voldtager deres døtre. Selvfølgelig skulle jeg ikke have sagt, at der er danske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel - og i øvrigt vender det blinde øje til onklernes voldtægt.

Petersen brugte sætningen som en talefigur han gentog med allehånde mandlige grupper; asiater, ateister, australnegre osv. for at understrege at der blandt alle grupper (af mænd) findes rådne æbler. En vel konstrueret sætning, nærmest en truisme, der ikke generaliserer, men taler om delmængder - “for alle der kan læse dansk”, som Petersen selv formulerede det under afhøringen. Det kunne tilhørerne der fortrinsvis var fra Trykkefrihedsselskabet og Tidehverv, der alle var mødt op for at støtte Petersen. Ingen liberale. Nåh ja, heller ingen fra venstrefløjen, men det giver sig selv.

Men anklagemyndigheden kunne ikke læse dansk, ellers havde de aldrig rejst anklage, og havde i deres anklageskrift gengivet Petersens ord i misforstået kortform. Her blev der lagt vægt på at jøder og katolikker kunne blive stødt. Nemeth startede retsmødet med et juridisk slag om anklageskriftet, hvor han ville have sin klient frifundet alene fordi det var så useriøst at det ikke opfyldte retsplejelovens §834. Det blev efter nogle minutters votering afvist, hvorefter Nemeth påkærede afgørelsen med opsættende virkning, igen votering og afvisning.

Némeths pointe var ikke en tom øvelse i juristeri, men skar til benet af den konkrete retssag, nemlig anklagemyndighedens manglende evne eller vilje til at læse en tekst og alligevel spilde rettens og Petersens tid og ressourcer. Anklagemyndigheden kunne dog ikke have formeleret anklageskriftet meget anderledes, hvis der skulle rejses en sag mod Petersen - hvilket der åbenbart skulle. Hvis Petersens tekst var gengivet loyalt eller i sin helhed ville det være tydeligt at de mange satiriske, men ikke-racistiske udsagn tilsammen negerede nogen mulighed for en racistisk tolkning. Hvis anklageskriftet derimod kun havde taget et eller få eksempler frem uden et svævende “osv”, der gav et diffust indtryk af en rablende mængde racistiske udsagn, ville de have afgjort at nogle grupper måtte krænkes mindre end andre og indrømmet Petersens oprindelige pointe. Så derfor blev Petersen løseligt citeret så retten skulle få det indtryk at det blot var en lang række racistiske udsagn.

Det useriøse anklageskrift blev afspejlet i anklagerens proces, der var præget af konkrete fejl, som at tillægge Petersen andres udtalelser og et forvirrende forsøg på at fremstille Petersen som en del af et større §266b happening ring som man var ved at få optrevlet. Anklagemyndigheden erkendte med den manøvre klart at Petersen ikke havde til forsæt at krænke nogen, hvilket i sig selv underminerede en del af anklagen. Morsomt blev det ligefrem da anklageren kom til at bede Petersen motivere sine handlinger og således overgav retslokalet til Petersens velformulerede og præcise anke imod §266b og for ytrings- og tankefrihed. Petersen punkterede egenhændigt anklagerens sag og havde i princippet ikke brug for nogen advokat andet end til at gnide salt i såret på den usikre anklager. Nemeth tilbød nådigt og nærmest til anklagerens lettelse, at tage sig af dokumentation og fik derfor definitionsretten over sagens sammenhæng. Og således kunne Németh strukturere og sammenfatte endnu før de afsluttende bemærkninger anklagemyndighedens mange fejl og den pinligt lange proces.

Der burde ikke have været rejst nogen sag og der burde slet ikke være tvivl om udfaldet. Men alligevel var der dissens og dermed tvivl blandt dommerne. Og det understregede den principielle pointe som Petersen havde hævdet i sit oprindelige indlæg og som han i sin afsluttende bemærkning slog fast; at racismeparagraffen er et politisk værktøj der ikke gør Justitia blind, men taler til et ideologisk sentiment. Petersen afsluttede sin kommentar med “at love skal være forudsigelige, så enhver intelligent borger kan læse en lov og med nogenlunde sikkerhed forudsige, om man har overtrådt den eller ej.”. Anklagemyndighedens sigtelse mod Petersen, den absurde proces og domsmandsrettens dissens understregede at §266b ikke blot ikke kan forstås af borgere eller det juridiske system, men tillige at det juridiske system heller ikke kan forstå sine borgere. Og det gør den sårbar for politisk udnyttelse fordi ikke alle kan eller vil læse dansk.

Indlægget er skrevet til Snaphanen.

1 Kommentar »

  1. michael kors luggage set sale zwtcdv michael kors online shopping outlet lxdayzhom cheap michael kors bags tforyfrhly air jordan 6 outlet fnhtkuleib discounted michael kors handbags sale uxjedcjjd nike air jordan 11 retro xqmaqgmz mk australia online zdsllu jordan flight 23 online bxtcvyvu Michael Kors Handbags Sale jpasmn michael kors bags beige slwauarnvcq MK Bags For Sale ozkgpgtu air jordan xx8 sale iyejmllldmi michael kors outlet online handbags nbhtdrapen jordan 1 retro cheap sale alcidofmc michael kors outlet bags aqadav jordan team iso low blue
    air jordan 6 retro outlet http://www.airjordan6retro.com

    Comment by air jordan 6 retro outlet — November 9, 2014 @ 11:39 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress