Dagens glade vanvid

Postmodernisme, islam — Drokles on December 7, 2007 at 1:19 am

Historien om den gruppevoldtagne kvinde fra Saudiarabien der ikke bare blev straffet for at være offer, men tillige fik skærpet sin straf er ikke bare absurd i sig selv, men afleder også absurde koklusioner. Fra Information

Sharia -loven blev brugt forkert, siger advokat for den saudiarabiske pige, der blev idømt piskeslag efter en gruppevoldtægt.

Menneskerettighedsadvokaten Fawzia al-Uyuni var med som bisidder under det sidste retsmøde i sagen, hvor dommen over pigen blev skærpet fra 90 piskeslag til 200. Dommeren fandt, at straffen var i overensstemmelse med sharia -loven, der er Saudi-Arabiens straffelov. I vestlig presse har sharia -loven derfor stået for skud, men både den kritik og den lokale dommers brug af loven er Fawziya al-Uyuni helt uenig i.

“Dommeren har slet ikke anvendt sharia -loven, for den siger, at straffen for voldtægt er halshugning. Sharia -loven beskytter kvinders rettigheder. Den er ikke en hindring for menneskerettighederne, men ved vore domstole afhænger en dom af den pågældende dommers humør. Sharia -loven er ikke dårlig, det er vores dommere, der ikke anvender den,” siger al-Uyuni.

(…) 

Retsvæsenet har skabt det negative billede af kongeriget….”

Hvor begynder man når man er stillet overfor dette vanvid?

4 Kommentarer »

 1. Nu skal man lige huske, at Information blot viderebringer udtalelsen fra forsvarsadvokaten. Han lever i Saudi Arabien, så det er selvmord at undsige sharia, som han jo som vinkelskriver skal bruge til at skaffe sin klient retfærdighed. Resten af artiklen er bag en abonnementsspæring, så hvis det eneste problematisk i artiklen er det citerede, er det forsvarsadvokaten og ikke Information, der tages til indtægt for påstanden om sharia. Går ikke ud fra du abonnerer på menighedsbladet ;-)

  Comment by PerH — December 7, 2007 @ 11:01 am
 2. (Tænkt situation) Et sted i Saudi Arabien - den glædesstrålende forsvarsadvokat til sin klient: “Tillykke. Mit hårde slid, og hvis jeg selv må sige det, dygtighed, har ændret straffen fra 200 piskeslag til halshugning”…

  Comment by Mallebrok — December 7, 2007 @ 6:53 pm
 3. Der er intet galt med Information i denne sammenhæng og det er ikke dem jeg er ude efter, jeg er ikke ude efter nogen, men udtalelserne er det glade vanvid PerH.

  Pointen er at den absurde logik i islam ikke blot skaber absurde domme, som den omtalte straf af et voldtægtsoffer, men også et absurd forsvar og en absurd debat. Det giver ingen mening, hvad der bliver sagt og der er intet håb for fornuft når det sker på disse præmisser.

  Fawzia al-Uyuni er angiveligt menneskerettighedsadvokat, men intet han siger har berøring med menneskerettigheder. Han tjener mulugvis kvindens interesser og sin egen, men det har intet med menneskerettigheder at gøre at rose det ideologiske system, der netop er hvad der krænker mennekserrettighederne. Det svarer til at en OECD vlagobservatør sagde at der ikke ikke var noget udemokratisk ved at diktatoren fuskede med valget, bare man gjorde det ordenligt.

  Comment by Drokles — December 7, 2007 @ 7:50 pm
 4. Til 3 (Drokles).
  Jeg er naturligvis helt enig, jeg vil ved lejlighed tjekke artiklen i Infomedia. Men det Fawzia al-Uyuni siger, enten af eget ønske, eller fordi han presses af Information til at forholde sig til sharia, er vel lige præcis samme tågesnak som en kommunistisk forsvarsadvokat ville have været nødt til at sige som betingelse for at kunne operere frit i en totalitær kommunistisk stat før murens fald. Forøvrigt anerkender Saudi Arabien ikke FNs verdenserklæring om menneskerettigheder, men refererer derimod til Cairo erklæringen, der indfører nogle processuelle garantier og ovenpå det stadfæster sharia som eneste reference for menneskerettighederne. Information burde naturligvis udspørge advokaten om, hvilken referenceramme han mener, når han taler om menneskerettighederne, men journalisterne på menighedsbladet har jo næppe gidet at lave grundig research på betydningen af Cairo erklæringen.

  Comment by PerH — December 7, 2007 @ 8:41 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress