Mit umiddelbare spørgsmål til Politiken

Diverse — Drokles on February 26, 2010 at 4:22 pm

Politikens Tøger Seidenfaden siger i en pressemeddelelse om undskyldningen over at nogen kunne føle sig krænket af en avis, som de end ikke læser.

Politiken og ledelsen af otte organisationer i Egypten, Libyen, Qatar, Australien, Jordan, Saudi-Arabien, Libanon og Palæstina, bestående af 94,923 medlemmer der er efterkommere af Profeten Muhammed (”Organisationerne”), er nået til en fælles forståelse og et forlig i tvisten mellem Organisationerne og Politiken, der opstod på baggrund af Politikens genoptrykning af Kurt Westergaards karikaturtegning af Profeten Muhammed (”Karikaturtegningen”), som oprindeligt blev bragt i Jyllands-Posten den 30. september 2005 sammen med 11 andre tegninger af Profeten Muhammed (”Tvisten”).

Organisationen repræsenterer altså 94,923 muslimer. Det vil sige at Politiken måske kun har lavet en meget lille indrømmelse, men også kun til en meget lille del af den islamiske verden faktisk under en 1/10.000. De resterende 1,3 mia. - 94,923 er stadigt krænkede og kede af det. Selv med en meget tynd skive af Politiken bugnende principlager, så drejer det sig altså om mindst 10.000 skiver endnu. Er Politikens princippølse virkeligt lang nok til det?

Med Politikens køben sig lidt fred fra de frådende muslimske masser øges presset nu på deres kollegaer i avisbranchen på to fronter. Først og fremmest er de færre til at være enige om en enighed, hvilket efterlader dem afgørende svækkede. Dernæst vil muslimer sætte næsen op efter flere forlig fre de resterende aviser da pres (slet skjulte trusler) altså bærer frugter. Og når det ikke virker vil disse muslimer blive forbitrede og tolke det som en offensiv genstridighed, der kun retfærdiggør endnu mere terror. Politiken har altså efterladt der kollegaer til at bære en endnu større byrde.

Men det rager Westager en høstblomst. “Jeg synes, det er modigt af Politiken at vælge dialog frem for konfrontation” siger hun og knæsætter sammen med Politiken det faktum at islam er en voldelig religion, der står i evigt modsætningsforhold til friheden.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress