Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Danmarks Radio


Danmarks Radio

Diverse — Drokles on February 19, 2010 at 7:29 pm

Hvorfor hedder Danmarks Radio egentlig Danmarks Radio? Den er for en dansker dybt fremmedgørende. Her er et udvalg fra forsiden af P1 fredag d. 19/2 2100. Det er underforstået at der ikke er dissens fra dette udsyn. En overskrift hedder “Illegale indvandrere føder farligt

Skal en gravid illegal indvandrer, der har brug for hospitalshjælp betale for det? Det afgør de læger og jordemødre, der står med de gravide illegale indvandrere, når de kommer ud af deres skjul og beder om hjælp til deres graviditet.

Hvis hjælpen vurderes til at være akut er det gratis, men hvis ikke det er akut må kvinden betale for hjælpen. Dermed skal lægerne træffe en beslutning, der kan komme til at koste op til 50.000 kroner for den illegale indvandrer.

(…)

…det er problematisk, forklarer Camilla Tved, der er med i et netværk, der blandt andet hjælper med at skaffe lægehjælp til flygtninge under jorden og andre papirløse migranter. Hun siger:

“De her kvinder tilhører en gruppe, som har større risiko for en lang række komplikationer som gør, at der simpelthen kan være fare for mors og barns liv. Derfor har de brug for tilsyn i graviditeten, og det er de afskåret fra”.

Ingen kender det præcise antal udlændinge uden lovligt ophold i Danmark, men det seneste officielle estimat anslår, at tallet ligger et sted mellem 1.000 og 5.000 papirløse migranter.

I EU anslås det, at der lever mellem 5 og 8 millioner papirløse migranter, især i Sydeuropa, hvor der er stigende fokus på deres problemer med at få lægehjælp.

Lige adgang til sundhed er en af de grundlæggende menneskerettigheder, som behandles i mange internationale konventioner. I forhold til de papirløse migranter bliver det mest tydeligt i FN’s Konvention om Økonomiske, Sociale og Kulturelle Rettigheder, hvor der direkte står, at denne ret også gælder udokumenterede indvandrere, og at det både gælder forebyggende, behandlende og lindrende ydelser.

Marie Nørredam er læge og forskningsleder ved det nyetablerede Forskningscenter for Migration, Etnicitet og Sundhed. Hun siger:

“De internationale konventioner er klare nok – alle mennesker har ret til fri og lige adgang til sundhedsydelser. Og der er klart et misforhold mellem konventionerne og praksis i dag”.

Illegales rettigheder! Fint nok, men vi vil ikke have dem ind i landet så hvorfor spørger Danmarks Radio ikke myndighederne om, hvorfor de ikke kan holde landets love? Et flertal af vælgerne og altså et flertal af licensbetalerne har valgt at have hånd i hanke med indvandringen, men den vinkel er ukendt. Det er overholdelse af konventioner og ikke af demokratiske valg, der har Danmarks Radions særlige fokus.

Johan Olsen bruger sin radioklumme på Dansk Folkeparti og siger blandt andet

Dansk Folkepartis seneste oplæg til lovforslag har med folkeskolen at gøre. Med uddannelsesordfører Marlene Harpsøe i spidsen, foreslår man at det skal være forbudt at tale andre sprog end dansk i skolegården. Foreslagene er, som jeg ser det, myntet på bekæmpelse af en etnisk minoritet. Marlene Harpsøe skriver i hendes seneste indlæg på partiets hjemmeside følgende:

- For gud ved hvilken gang rejses diskussionen om særlig hensyntagen til religiøse særkrav skolerne. Som altid drejer det sig reelt kun om muslimernes ret til at dominere andre kulturer. De evindelige diskussioner ender altid med, at muslimer har nogle ekstra vanskelige krav, som gør, at alle andre må bøje sig, ellers kan ingenting lade sig gøre. Dansk Folkeparti siger nej! Skik følge eller land fly.

Jeg troede den slags udtalelser var ulovlige. Men jeg er jo ikke jurist.

Hvis det er holdningen er dén tynde fernis, der adskiller Dansk Folkepartis indvandrerpolitik fra rendyrket racisme meget svær at se. Man kan ikke på den ene side give indtryk af at være en demokratisk politiker, der mener der er nogle samundsmæssige og religiøse udfordringer i forbindelse med arabiske indvandrere og deres efterkommere og at man søger at tage de udfordringer op - og på den anden side give udtryk for så voldsom foragt for dem, der bekender sig til islam. Det giver ikke mening. Det er forfølgelse. Det er klare skridt mod apartheid. Selv i Dansk Folkepart må nogen sgu da have spurgt sig selv hvad målet med indvandrerpolitiken er? For mig lugter det af, at målet ikke er integration.

Det forekommer mig, at den politiske retorik når talen falder på arabiske indvandrere, i stigende grad er racistisk. Når den ikke ligefrem er det, er den ihvertfald meget agressiv, kompromisløs og nedladende. Det må være svært at løse de samfundsmæssige problemer, der involdverer befolkningsgrupper af anden etnisk baggrund end dansk, hvis man som udgangspunt har den holdning, at disse mennesker er inkompatible med det danske samfund.

For nylig hørte jeg Kristian Thulesen Dahl sige i radioen, at flygtninge skal kunne rejse tilbage til deres hjemland når der er fredeligt at være, hvorfor de ikke skal kunne opnå opholdstilladelse tidligere end det er tilfældet nu. Så man forsøger dog at mildne sin dagsorden rent retorisk. Men hvis dagsordenen er, at landet ville fungere langt bedre uden muslimer, så er det jo lidt svært at tage DFs løsningsmodeller alvorligt, idet de bare vil bære præg af den underlæggende holdning: At blive fri for muslimer.

Mange steder ude i verden har man forsøgt sig med at fjerne eller undertrykke alle individer, der tilhørte den ene eller den anden minoritet. Det har, så vidt jeg ved, altid været en meget grim pocess, der i længden ikke har virket.

(…)

Vi kan ikke være det land, der gik forrest i opbygningen af endnu en apatheidstat.

Man kan på Danmarks Radio beskylde Dansk Folkeparti for at lægge op til etnisk udrensning i sin rene og folkelige forståel, men det er næppe det der tænkes på når Vita går i luften under overskriften “Selvbeherskelse er ikke selvcensur”

Vi har fået ytringsfriheden galt i halsen i den seneste tids debat.

Psykoterapeut Lise Winther-Jensen opfordrer til, at man begynder at sondre mellem de to begreber, selvbeherskelse og selvcensur. Det første er en helt nødvendig mekanisme, som individet skal beherske for at få en civilisation og et samfund til at fungere, mens der er helt andre psykologiske mekanismer på spil ved det sidste , hvor man anskuer sig selv og indretter sine handlinger ud fra andres dogmer og magtbeføjelser.

Det var balladen i forbindelse med de famøse muhammedtegninger i Jyllands-Posten, der fik psykoterapeuten til at rykke ud i sit fagblad og pressen med en opfordring til at sondre mellem begreberne. I samme forbindelse afviste hun lødigheden af de røster, der i ytringsfridenes navn forsvarede avisens redaktionelle udspil.

- Det har intet med ytringsfrihed at gøre, at man bevidst krænker andres tro, udelukkende for provokationens skyld, siger Lise Winther-Jensen.

I sin seneste bog Morgianesyndromet. Om kvinders angst for at træde frem tager hun eksemplet op i afsnittet om samfundsforholdenes afgørende betydning for individets selvopfattelse og de begrænsninger det må underkaste sig i civilisationens navn.

Og for at det ikke skal være løgn så reklamerer de stadig for et overblik før Klimatopmødet. Ikke et ord om Climategate. Det er ikke mit Danmark som Danmarks Radio er repræsentant for.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress