Rettidig omhu

Diverse — Drokles on December 24, 2009 at 10:22 am

IPCCs formand Dr Rajendra Pachauri, der engang kaldte Bjørn Lomborg for nazist på grund af en uenighed om vejrliget er en ganske flittig mand ifølge Telegraph

What has also almost entirely escaped attention, however, is how Dr Pachauri has established an astonishing worldwide portfolio of business interests with bodies which have been investing billions of dollars in organisations dependent on the IPCC’s policy recommendations.

These outfits include banks, oil and energy companies and investment funds heavily involved in ‘carbon trading’ and ‘sustainable technologies’, which together make up the fastest-growing commodity market in the world, estimated soon to be worth trillions of dollars a year.

Today, in addition to his role as chairman of the IPCC, Dr Pachauri occupies more than a score of such posts, acting as director or adviser to many of the bodies which play a leading role in what has become known as the international ‘climate industry’.

Inden jeg nåede at tænke Al Gore tænkte jeg faktisk på Y2K (faktisk fordi P1 programmet Harddisken nævnte det). Det danske Wikipedia siger

Det måtte føre til totale sammenbrud med sneboldvirkning over hele verden, frygtede man. Der skete dog intet, når man ser bort fra de millionindtjeninger, som gik i lommerne på de smarte firmaer, der tilbød løsninger på de tænkte problemer. En anden tolkning er naturligvis at problemerne faktisk blev løst.

Massehysteri kan man altid tjene penge på om det er reelt eller ej. Fox News havde forleden et længere program om Global Opvarmning

Jeg kan ikke helt befri mig selv fra den tanke at Hopenhagen blev en fuser fordi statslederne i sidste ende ikke troede nok på teorien og en katastrofal klimatisk udvikling vi vil kunne styre med god vilje.

4 Kommentarer »

 1. Fox udsendelsen var god, men her er en endnu bedre:

  http://www.pjtv.com/video/Afterburner_with_Bill_Whittle/Nopenhagen%3A_The_Truth_is_Missing_From_the_Climate_Debate/2889/

  Vær opmærksom på at der først kommer ca 1 minuts “reklamer” for kanalen.

  Comment by GG — December 24, 2009 @ 2:48 pm
 2. Man må da håbe, at bare nogle få af de mange politikere, der deltog i mødet, stiller spørgsmåltegn ved den ‘koncensus’, IPCC har vedtaget. Enkelte af dem må da have hørt nogle af argumenterne fra den anden side? Sagen er jo, at der ikke er videnskabelig koncensus. Men for en politiker er det vel i grunden underordnet.

  Comment by Cykelsmeden — December 26, 2009 @ 11:38 am
 3. I øvrigt er “videnskabelig konsensus”det vitterlige vås.Videnskab handler ikke om konsensus,men simpelthen om hvilke teser,man kan bevise gennem forskning.Galilei blev faktisk imødegået af en “videnskabelig konsensus”der sagde at jorden var flad!

  Comment by Karl — December 31, 2009 @ 5:54 pm
 4. Tak GG, Bill Whittle er altid god.

  Ja politikere eller i hvert fald de mange, som lever som politikere leder konstant efter “en sag”. Når de finder en sådan gælder det om at vinkle den til størst mulig gevinst.

  Konsensus er et politisk ord, hvor man lever med de kompromiser, der er indgået for at leve med sine modstandere.

  Comment by Drokles — January 2, 2010 @ 11:39 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress