Ole Birk i topform

Diverse — Drokles on November 21, 2009 at 9:26 pm

Det nu besynderlige 180 Grader er vendt tilbage til grundformen med Ole Birk Olesens fremragende og morsomme  nedsabling af de selvgode. Mens Socialdemokratiet og Enhedslisten taler om udbytning af au-pair og østarbejdere arbejder deres praktikanter gratis. Her er det fra interviewet med Mette Frederiksen

Men det ændrer jo ikke på, at du får arbejdskraft til en forholdsvis høj værdi, og det betaler du nul kroner for.
“Det er fordi, man skal se det som et led i et uddannelsesforløb. Det er et sted, hvor man som studerende får lov til at prøve nogen kvalifikationer af, som man har erhvervet sig i de år, hvor man har studeret. Man supplerer en teoretisk uddannelse med et praktisk forløb.”

Så den nytte, som de studerende får af deres praktiforløb, kan så opveje, at de ikke får nogen løn?

“Ja, det vil jeg mene.”

På andre dele af arbejdsmarkedet, hvor der er mere stive regler for løn- og arbejdsvilkår, er der formentlig også folk, der mener, at de kunne have nytte af at arbejde for måske 30-40 kr. i timen for at få et fodfæste på arbejdsmarkedet, men det forbyder reglerne jo.
“Ja, og det er også vigtigt, at vi bliver ved med at have regler, som sikrer, at man selvfølgelig arbejder under ordentlige arbejdsforhold. Et praktikforløb har et uddannelsessigte, det er ikke folk, der skal finde fodfæste på arbejdsmarkedet,” siger Mette Frederiksen.

Læs den hele og nyd udover resten af Frederiksen også Line Barfod

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress