Gaza importerer

Diverse — Drokles on November 17, 2009 at 7:29 am

Jerusalem Post kan fortælle at, der køres nødhjælp ind i Gaza i rå mængder

Humanitarian aid to the Gaza Strip has increased by close to 900 percent in 2009 compared to the previous year, the head of the IDF’s Gaza Coordination and Liaison Administration, Col. Moshe Levi, said Monday.

The aid is supplied by various international organizations - the International Red Cross, UNRWA, WFP - and is imported into the Gaza Strip via the Kerem Shalom Crossing near the Egyptian border.

Men Hamas har også behov kan Jerusalem Post ligeledes fortælle

Smuggling into the Gaza Strip from Egypt beneath the Philadelphi Corridor has returned to the busy levels that prevailed before Operation Cast Lead last winter, The Jerusalem Post has learned.

Estimates of how many tunnels are now functioning range from several hundred to 1,000, although the most authoritative figures indicate that between 350 and 500 are currently operating. The IDF claimed to have destroyed about 300 tunnels during Cast Lead.

Israel has long asserted that the Egyptians could put an end to the entire smuggling industry within 24 hours if they wanted to, using military obstructions along the length of the Philadelphi Corridor.

But it does not want to - in part because the trade is an integral part of the economy in Sinai, and in part because it is not only arms that are being smuggled into Gaza, the Post has learned. Vital supplies are being brought in as well, and Egypt is unwilling to sever that link so long as Israel maintains its blockade on the Strip.

Nothing changes sagde manden.

2 Kommentarer »

 1. Hvad de mennesker i Gaza lever af, er for mig et mysterium.
  Tilsyneladende har de penge nok.
  Det må være bistandshjælp i store stimer - men hvorfor?

  falkeøje

  Comment by falkeøje — November 17, 2009 @ 3:47 pm
 2. Generationer af palæstinenesere der vokser op med at alt hvad man behøver bliver en foræret. Hvem tror man at man gavner ved det? Generationer af et helt folk der aldrig nogensinde lærer noget som helst - det har de ikke behov for, som aldrig opdager hvordan man klarer sig i den virkelige verden. Det er i grunden et grusomt svigt af befolkningen i Gaza, og udtryk for et helt ufatteligt umenneskeligt menneskesyn. Sådan ville man aldrig opføre sig overfor nogen man kerer sig om.

  Comment by Anne Marie Buch — November 18, 2009 @ 2:48 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress