Svær indrømmelse

Diverse — Drokles on May 9, 2009 at 5:25 am

Således indleder Information en artikel om virkning af terrorbekæmpelse

Afløbsrens, petroleum, striber af staniol og søm. Det var de midler, som den 22-årige brite Nicky Reilly sidste år tog i brug for at hævde al-Qaedas navn i Europa. Hans mål at sprænge en jødisk-ejet restaurant i luften, men inden den unge sindsforvirrede konvertit nåede så langt, gik bomben af. Den eneste, der kom til skade den dag i Exeter, var Reilly selv.

Attentatforsøget i den sydengelske provinsby var det eneste islamistiske ter-rorattentat i Europa sidste år. Faktisk har Europa ikke været udsat for ét eneste succesfuldt islamistisk terrorangreb siden 2005. Alligevel bliver politi, efterretningstjenester, beredskabsmyndigheder og politikere ved med at tale om den stigende terrortrussel.

Der har ikke været en oversvømmelse i Holland i mange, mange år, men alligevel ofres, der penge på at vedligeholde digerne.

Man kan altså godt forsvare sig. Men terroren er kun et symptom, der indtil videre er trængt i defensiven - islam står stadig.

2 Kommentarer »

 1. Når, ifølge “Information”, kun ét terrorforsøg er forekommet i Europa, indenfor det seneste år, kunne det måske skyldes, at de årvågne Tjenester har gjort deres pligt og fungeret efter hensigt? Det forkommer mig at der jævnligt, særligt i GB afsløres mulige komplotter eller planer om vanvidshandlinger, som foregribes af de relevante tjenester.
  Dansk presse er selvfølgelig svært kritiske overfor den slags sager, og er nærmest triumferende når retterne ikke har fundet tilstækkeligt solide beviser mod de anholdte og tiltalte, og derfor løslader dem (ja, så forestiller de sig måske at de nærmest har et alibi til at fortsætte aktiviteterne med fremstilling af sprængstoffer?).

  Dette er et udtryk for den udtalte retlige beskyttelse vi i de civiliserede samfund(stadigvæk) nyder, men bestemt ikke et udtryk for sikkerhedstjenesternes manglende effektivitet.

  Comment by Niels Munk — May 9, 2009 @ 10:33 pm
 2. Midt i vor mistillid til og den højst nødvendige kritik af Islam, er det nok værd at overveje, hvordan sikkerhedstjenesterne bærer sig ad med at optrevle og forhindre de mange forsøg på at gennemføre terrorhandlinger vendt mod vor livsform.

  Væsentlige oplysninger må nødvendigvis komme fra muslimer i det selvsamme miljø, hvori terroristen befinder sig. En svær stillingtagen. Jeg kan sagtens forstå, at ingen fra miljøet tør tage det næste skridt og stå frem. Livet skal jo leves.

  Med venlig hilsen

  Comment by Emeritus — May 12, 2009 @ 12:38 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress