Den islamiske verden i rivende udvikling

Diverse — Drokles on April 14, 2009 at 8:24 am

Mens vi her i Danmark tilsyneladende forfalder til et snævertsyn i et kolonihavehus inde i en firelænget gård uden vinduer udad til, der i øvrigt aldrig har eksisteret som rykker den islamiske verden på den globale scene. Den islamiske verden ser nu ud til at have tilbagevist den løgnagtige påstand om en “diskrepans” mellem deres tankegods og menneskerettighederne. Fra CNS News

A bloc of the world’s Islamic states, which has been accused of undermining human rights at the United Nations, is planning to establish its own “independent human rights commission.”

The Organization of the Islamic Conference (OIC), the 57-nation bloc of Muslim nations at the U.N., held a conference Sunday at its headquarters in Saudi Arabia to discuss the plan.

OIC Secretary-General Eklemeddin Ihsanoglu in a speech stressed that “human rights and man’s dignity are an integral part of Islam and core components of Islamic culture and heritage,” according to an OIC statement.

International interest in the issue of human rights had grown exponentially over the past two decades, said Ihsanoglu, a Turkish academic. The complexity of the issue called for the need to refine the Cairo Declaration on Human Rights, he added, “in keeping with the current global human rights discourse.”

The 1990 declaration controversially states that all human rights and freedoms must be subject to Islamic law (shari’a), although senior Islamic leaders have over the years disputed the assertion that the Islamic document contradicts the Universal Declaration of Human Rights. The OIC statement did not elaborate on how the bloc envisaged that the Cairo Declaration would be “refined.”

I Pakistan er et af de lande, hvor man aldrig har været i tvivl om de hellige skrifters styrke, som basis for samfundet og relationerne mellem og værdisætningen af mennesker og præmis for tænkning. Fra Politiken

Pakistanske politikere har blåstemplet indførelsen af sharia i Swat-regionen.

Det betyder blandt andet, at utroskab fremover vil blive straffet med stening, og tyveri med at hugge hånden af.

(…)

Formelt betyder det, at piskeslag er en passende straf for at drikke alkohol. Hvis man som ugift har sex, bør det ligeledes straffes med piskeslag, har et lokalt overhoved forklaret til den britiske avis The Guardian i et sjældent interview.

Straffen for at stjæle er at få hugget hånden af, medmindre tyven er fattig og stjæler for at få stillet sin egen sult. Og folk, der er deres ægtefælle utro, skal stenes.

(…)

Ifølge AP oplyser Taleban, at en militærdomstol skal debattere, om politikere, der modarbejder forslaget, skal have en straf for apostasi, altså for at frafalde islam.

Taleban har allerede lukket pigeskoler i Swat, ligesom der er blevet indsat dommere, der er trænet i at praktisere islamisk lov.

Og hvad er der så galt i det? Det er deres kultur og religion og de har en ret for ikke at sige pligt til at tage den alvorligt

Hvis vi andre blot kunne smide illusionen om vores særegenhed til side og lære at elske de hellige skrifter og ideen om den endelige sandhed. Så ville vi også være en del af menneskeheden - i stedet, som nu, hvor Pia Kjærsgaard og Lars Hedegaard og vores dumme klaphatte gør os til verdens paria - og en del af den store enhedskultur - i fuld overensstemmelse med Sharia naturligvis-

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress