Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Peter Mogensens verden


Peter Mogensens verden

Multikultur, islam, venstrefløjen — Drokles on April 10, 2009 at 12:26 am

Politiken skrev i en leder at Ritts afgang afslørede en talentkrise for Socialdemokraterne. Deri er jeg helt enig, men brugen af Peter Mogensen som politisk kommentator afslører en talentkrise på Politiken. Peter Mogensen skrev i Politiken d.9/3

Da Fogh under Muhammedkrisen lagde sig ud med en milliard muslimer , var det indenrigspolitiske afkast til at få øje på. (…) Men i udlandet var der mindre forståelse for den fremprovokerede konflikt med verdens muslimer , primært fordi diplomatiske provokationer er ‘ bad for business’. Fogh sidder ved telefonen i sit franske sommerhus og venter på o. k. til Nato-posten fra USA, som givet leder efter den indrømmelse, som præsident Obama kan give de muslimske tyrkere som betaling for, at de skal leve med Fogh .

Det er selvfølgelig typisk Politiken at skose for genereliseringer mens man selv svælger i dem og tager “en milliard muslimer” og “verdens muslimer” til indtægt for en bestemt tankegang i forbindelse med tegningerne af deres profet Muhammed i stedet for at lægge sig lidt diciplin i sproget og skrive f.eks. “den muslimske/islamiske verden”. Men det er en af mange detaljer, der blegner ved den fundamentale tankegang bag de politiske analyser på Politiken, der tåkrummende klart kommer til udtryk hos Peter Mogensen.

Vi får her i første afsnit selvmodsigelsen at Foghs politik overfor verdens en milliard muslimer skulle have skadet Danmarks omdømme når selv Barak Obama er med i en samlet vestlig armvridning på Erdogan for at få Fogh, frem for alle andre på posten, som NATO’s generalsekretær. Fogh er vel mere kendt i det store udland for sin håndtering af Muhammedkrisen, fremfor noget andet heri iberegnet smagsdommeropgøret. Men det siver ikke ind på Politiken, hvor man fastholder sine meninger på tværs af virkeligheden.

Virkeligheden er slet ikke interessant på Politiken, hvor Mogensen i en opremsning af regeringens fadæser bl.a. får fraskevet det at “Nørrebro ligner nu mest en satellit af Gazastriben på gud ved hvilken uge.” for det første er resultatet af, at en del af Gazas befolkning er flyttet herop i første omgang og at det i anden omgang er en kommunal opgave selvom “…at de implicerede ‘ no future-unge’ af anden etnisk herkomst ikke bliver integreret over en nat“. Og han taler også om oppositionen, som en fasttømret enhed uden at gøre rede for hverken Radikale Venstre eller Enhedslisten.

Mogensens manglende anerkenderkendelse virkeligheden får ham til at antage at befolkningen vil straffe regeringen for alle skavanker i samfundet med mindre man får nogle “gode sager”. Befolkningen er åbenbart ude af stand til at kaste sit lod i den vægt de alt i alt anser for de mest ansvarlige i forhold til det grundsynd de selv har og befolkningen ejer åbenbart ikke en særlig stor hukommelse. På den baggrund bliver hans profetier mildt sagt famlende og svære at forstå

Imens fyringer bølger hen over kongeriget, har regeringen meldt ud, at der ikke er brug for en økonomisk aktivitetspakke i Obama-klassen. Et meget svært budskab at sælge til de målløse vælgere, som så småt fornemmer nedturen i horisonten.

(…)

Mareridtet synes uden ende for regeringen, som lige nu kun har en ny stribe skattelettelser og en lavere marginalskat at smøre vælgerne med.

(…)

…finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) - fagligt klogt, men politisk uklogt - i sidste uge udtalte, at der ikke er brug for en økonomisk hjælpepakke. (…) Til trods for at vi kun nærmer os en ledighed på 2,5 procent - nedefra - sidder Thorning-Schmidt på den politisk mest salgbare melding til vælgerne.

Mogensens råd til og håb for Thorning er at hun vinder på en populistisk økonomisk politik, frem for den ifølge Mogensen selv fagligt kloge Løkke Rasmussen - midt i finanskrisen! Mogensens tro på sager skygger derfor også for en anden udlægning af vælgernes reaktion på skattelettelser, nemlig at krisen måske bliver lettere at komme igennem for den enkelte med et større rådighedsbeløb på lommen. Og at vælgerne måske ligesom Mogensen anser Løkkes politik som fagligt klog og derfor at foretrække. Og måske kan vælgerne i denne usikre periode også huske Thornings valgkamp, hvor hun lovede at solde hele overskuddet op på “velfærd” her og nu fordi nu havde vi pengene, mens regeringen netop advarede om at gode tider altid afløses af dårlige. Politik handler om troværdighed, som Khader sagde før alle kunne se hans inkompetence. Det er gisninger, men rationaler skal trods alt bygges på et solidt grundlag og ikke ønsketænkning for de, der vil sove videre i drømmeland.
Nu fik Fogh så den vestlige verdens tillidserklæring i modstrid med verdens en milliard muslimers følelser (og Tøgers vel også?) og den 5/4 skrev Mogensen

Man kommer ikke uden om, at det er en politiker lidt over middel, som nu har forladt Danmark og har sat sig i Nato ’s chefstol.

En politiker lidt over middel. Politiken anser naturligvis den hjemlige andedams dømmekraft for det laveste af det laveste, men åbenbart sin egen, som overlegen i forhold til det store udland. Det er godt at få tingene i perspektiv. Nuvel, Mogensen er ikke den stor tilhænger af realiteternes verden, men holder sig til sine meningers illusioner, hvilket giver følgende absurde påstand og den egentlige grund til denne postering

….muslimerne havde ikke gode kår under Fogh . Hverken hjemme eller ude.

Hvabehar! Muslimerne “ude” var nu ikke “under Fogh”, men under Mubarak, Hamas, Erdogan, Khazari…men alligevel og meget mystisk tilskrives deres kår ham. Det er vist ikke en politiker lidt over middel, men langt udover det sædvanlige, hvis den påstand skal tages alvorligt. Vi tager lige et realitetstjeck af påstanden om at muslimerne har fået det dårligere i Danmark under Fogh. Fra DR

Godt et år før planlagt har regeringen nået sit mål om at få flere nydanskere i arbejde. Mellem 2004 og 2008 er 26.000 flere nydanskere kommet i arbejde, viser nye tal fra Integrationsministeriet, og det er gået stærkere end ventet.

I 2004 opstillede regeringen et mål om, at 60.000 flere skulle i arbejde inden 2010, herunder 25.000 nydanskere fra ikke vestlige lande.

Nu - knap et år før deadline - har nydanskernes beskæftigelse indfriet målsætningen, og integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) er stolt.

ikke nok med det, men i Mogensens eget Politiken kan man læse om nye muligheder for moderne frigørelse for muslimerne

Unge indvandrere søger i stigende grad hjælp, fordi de er udsat for trusler eller vold fra deres egen familie.

Det viser nye og endnu ikke offentliggjorte tal fra Landsorganisationen af Kvindekrisecentre (LOKK). Det skriver Kristeligt Dagblad.

Organisationen har siden 2005 tilbudt rådgivning til unge med etnisk minoritetsbaggrund, som oplever alvorlige konflikter med deres familie. Og antallet af henvendelser er steget kraftigt siden da.

Stor stigning siden 2005
I 2005 hjalp rådgivningen 101 gange personer, som enten selv stod i en æresrelateret konflikt eller havde kontakt med en ung i den situation. I 2008 hjalp rådgivningen 397 personer.

»Det handler formentlig om, at flere er blevet opmærksomme på, at de kan henvende sig til os for at få hjælp. Men tallene viser i hvert fald, at det her til stadighed er problem. Selvom indsatsen for integration efterhånden har stået på i en del år, så bliver især unge piger stadig udsat for æresrelaterede overgreb«, siger Lene Johannesson, der er konstitueret sekretariatsleder i LOKK.

Danske kærester giver problemer
De fleste henvendelser til LOKK’s rådgivning kommer fra unge indvandrerkvinder, som mod forældrenes ønske har fundet sig en dansk kærester.

»Men det kan også handle om, at de bare gerne vil opføre sig som danske børn: Være ude om aftenen, træffe egne valg om uddannelse og sådan noget«, fortæller Lene Johannesson.

Den adfærd stemmer dog ikke overens med familiernes ønske til pigernes adfærd. Og så opstår de konflikter, som får dem til at ringe eller maile til LOKK.

»De fleste af de piger, der henvender sig, har allerede en verbal konflikt med forældrene, hvor der er blevet fremsat trusler. Det kan være trusler om, at de vil blive holdt indespærret eller blive sendt tilbage til hjemlandet. Eller det kan være trusler om vold«, forklarer Lene Johannesson.

Måske har Mogensen kun læst artiklens overskrift “Flere unge frygter æresforbrydelser“, der i bedste Politiken-tradition antyder at forholdene for muslimer er blevet værre selv om artiklen fortæller om en frigørelsesproces - en proces, der bliver mulig fordi de bor i Danmark og et Danmark, som under Fogh er begyndt at formulere en modstand mod islamisk tænkning og en styrke og beslutsomhed overfor trusler, der giver de unge tro på at vi kan forsvare dem mod deres kultur. Ak ja. Grundlæggende står hele oppositionen med en talentkrise.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress