Deprimerende, men tørre konstateringer af Plesner Dali

Diverse — Drokles on November 12, 2008 at 8:58 am

Jette Plesner Dali konstaterer tørt og frygteligt at underlægger sig andre organer er at fraskrive sig sin selvstændighed. At underlægge sig abstrakte idealer er at svigte virkeligheden. Fra Fyens Stiftstidende

Indimellem kan man få det indtryk, at regeringens holdning til dansk suverænitet bygger på den antagelse, at så længe dansk er rigsmålet, så længe vi har Dannebrog som nationens flag og så længe vi har valg til Folketinget, så har Danmark ikke afgivet nogen form for suverænitet.
 
Fakta er imidlertid at en række af de konventioner, vi gennem tiden har tiltrådt, i stigende grad udgør en tikkende bombe under Danmark som selvstændig nation med egen og suveræn lovgivningsmyndighed, og vi står i dag i en situation, hvor vi for alvor bliver nødt til at tage stilling til, hvorvidt vi ønsker at landets lovgivning fremover skal varetages af de politikere, vi vælger til opgaven, eller om disse politikere blot skal være administratorer, der i stigende grad lovgiver efter retningslinier udstukket af internationale og europæiske konventioner vedtaget i hhv. FN og EU.
 
Det gælder bl.a. især FN’s flygtningekonvention, Genevekonventionen af 28. juli 1951, som med Danmarks ratificering af Lissabontraktaten nu vil blive ophøjet til lov med EF-domstolen som den myndighed, der fremover vil få bemyndigelse til at udstikke retningslinierne for Folketingets lovgivning på området. Akkurat som vi netop har set det med den omstridte Metock-dom, der underkendte den danske udlændinge-lovgivning på trods af det faktum, at der var tale om en traktatmæssig undtagelse fra de generelle EU-regler på området. Men denne undtagelse var altså ifølge domstolen i strid med Romtraktatens forældede regler om arbejdskraftens frie bevægelighed. Og dermed ugyldig.

Læs den hele og gys.

3 Kommentarer »

 1. Ja Drokles…. hvad kan man dog skrive?, det hele er fint skrevet af hende.

  Comment by Per N — November 12, 2008 @ 5:24 pm
 2. At Danmark eller folketinget ved at underlægge sig andre organer fraskriver sig sin selvstændighed skulle der vist stå.
  Det må være klart at politikere der vil ophæve nævnte konventioner og traktat og få Danmark ud af EU får min stemme.

  Comment by Peter Buch — November 12, 2008 @ 5:33 pm
 3. Desværre vil det aldrig ske!
  Dog er alting ikke håbløst, idet vi har en god chance for at opretholde en vis grad af autonomi i mindre tyverisager og færdselsforteelser.

  Comment by Gert Petersen — November 12, 2008 @ 11:28 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress