Sindbilledet på ungdommens mentalitet

Diverse — Drokles on October 8, 2008 at 3:52 am

Hvad, der er sparet er tjent. Eller er det? En dreng kommer hjem til sin mor og fortæller stolt at han har sparet 8 kroner ved at løbe efter bussen. “Du skulle hellere været løbet efter en taxa, så havde du sparet 50 kroner!” svarer moderen. Fra Politiken

»Jeg bliver straffet af staten for at være økonomisk og planlægge mit studie. Og det er oven i købet med tilbagevirkende kraft, så jeg har taget nogle afgørende beslutninger uden at kende konsekvensen. Det er bare ikke fair«.

Sådan siger 20-årige Linea Bækkeskov, der er i gang med en barchelor i international økonomi og handel på Copenhagen Business School, efter at dobbeltklippene er forsvundet med de nye SU-regler.

Hun har mistet omkring 25.000 kroner ved »at være fornuftig« og afmelde sin SU - statens uddannelsesydelse - det første studieår, for at gemme dem til at få dobbeltklip af sin SU i slutningen af uddannelsen.

(…)

Hun opdagede den privatøkonomiske trussel ved en tilfældighed. I en avis så hun en artikel om, at loftet, for hvor meget man må tjene ved siden af SU, var hævet.

Ingen medfølelse hos politikerne
»Jeg har ikke modtaget et brev eller noget. Efter det her kiksede forløb har jeg mistet respekten for det danske system. Det har været fuldstændig umuligt at trænge ind i det politiske system«, fortæller Linea Bækkeskov.

Hun har rendt politikerne på dørene for at påpege det urimelige i situationen:

»Staten stjæler min SU«.

Staten stjæler min SU! Men den stjæler ikke den almindelige hårdtarbejdende lønmodtageres surt sammensparede penge for der er kun min verden og mine behov. Jeg vil ha’ og ha’ og ha’ Ungeren igen.

Du kan få et los i røven!

8 Kommentarer »

 1. Sikke da en grådig pivedukke.

  Studerende får ca 5000 kroner om måneden nu - udbetalt. Dog lidt mindre i december. Aldrig før har studerende fået så mange SU kroner som nu. Hun skulle hellere være stolt over at have sparet og prøvet at klare sig selv.

  Comment by Janne — October 8, 2008 @ 11:11 am
 2. @ Janne
  Det er IKKE korrekt. Su satsen er 5007 ja, men det er INDEN skatten er betalt. Iøvrigt er der en masse indviklede særregler som gør at man kan blive fastholdt på ældre og mindre gavmilde SU-satser.
  Enlige forsørgere, folk med handicap osv osv kan få mere men det er ikke det generelle billede.

  JEg har ofte diskuteret med folk om hvorvidt det er rimeligt man bliver betalt for at studere. Principielt er jeg ikke den store tilhænger af det, men jeg er kommet frem til, at det er en god måde at sikre lige muligheder for alle (lidt ala den “gratis” adgang til uddannelser). I hvert fald på overfladen, for ikke alle kan gennemføre en universitetsuddannelse.
  Da både SU’en og arbejdet ved siden af er skattepligtigt, burde de droppe den åndssvage indtjeningsgrænse og lade folk betale noget mere i skat af deres erhvervsarbejde.

  Comment by EMU — October 8, 2008 @ 6:53 pm
 3. SU er en glimrende foranstaltning, men man skal fanden gale mig vide at det er en støtte, der kommer et sted fra og ikke penge man bare har.

  Comment by Drokles — October 8, 2008 @ 10:37 pm
 4. EMU

  Jeg kender flere studerende der får det beløb pr måned.

  Jeg diskuterer ikke om man skal have penge for at studere eller ej. Jeg synes at det er rimeligt. Jeg plæderer for at studerende skal holde op med at pive og være taknemmelige for at kunne få penge mens de studerer.

  Comment by Janne — October 9, 2008 @ 11:19 am
 5. Er det ikke medregnet et studielån?

  Comment by Drokles — October 9, 2008 @ 2:41 pm
 6. Drokles

  Helt nøjagtigt drejer det sig om at nogle studerende får udbetalt 4700,- pr. måned. Dog noget mindre i december.

  Comment by Janne — October 9, 2008 @ 8:32 pm
 7. Drokles

  Nu har jeg snakket med en bekendt der er studerende og vedkommende får faktisk udbetalt 5000 kroner pr måned og noget mindre i december. Den studerende behøver ikke at arbejde ved siden af studerne. Det forekommer mig noget overdrevet at sige at der ikke er gode forhold for studerende i Danmark. Der har aldrig været bedre vilkår. Det er måske også derfor at der er overskud til at beklage sig på den måde som den studerende gør ovenover.

  Comment by Janne — October 13, 2008 @ 12:47 pm
 8. Jeg strækker våben.

  Comment by Drokles — October 14, 2008 @ 7:13 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress