Det multikulturelle

Multikultur — Drokles on October 8, 2008 at 2:26 am

Via Kristeligt Dagblad fra International Herald Tribune

Police used helicopters to spot armed mobs attacking Muslims in India’s troubled northeast on Tuesday, where clashes between indigenous tribesmen and settlers have left 47 people dead and tens of thousands homeless.

Police said four people died from their wounds overnight. More than 85,000 people have lost their homes and are being sheltered in government camps after the clashes broke out last week between mainly Hindu tribesmen and Muslim Bangladeshi settlers in the oil and tea-rich state of Assam.

“At least 47 people had lost their lives so far,” said R.N. Mathur, Assam’s police chief. Muslims have responded with some violence as well, he said.

The clashes have reignited a long-simmering conflict as local Assam tribes, mainly Hindu but with some Christians, fear being overrun by Muslim immigrants. More than 40 percent of Assam is now Muslim, mainly immigrant settlers.

The violence is some of the worst since 1983, when more than 2,000 people, mainly Bangladeshi immigrants, were killed in clashes with tribal peoples in central Assam.

Hvorfor drømme om det multikulturelle? Kultur er jo netop den fælles reference, der gør os mennesker i stand til at identificere os med hinanden i sikker forvisning om at vi deler værdier at vi er enige om hvad, der er væsentligt så vi ikke skal frygte at vi bliver angrebet på det vi sætter højt.

Hvorfor tro, at Indien har løst multikulturelitetens gåde, hvor de forskellig kulturer lever side om side i en slags harmoni? Sandheden er, at Indiens selvstændighed blev skabt i et blodigt opgør mellem kulturerne, hinduer og muslimer ude af stand til at acceptere fælles spilleregler. Sandheden er, at Indiens historie har været en lang konflikt mellem kulturerne, kun afbrudt når den ene part var selvsikkert storsindet i sin tyrannieseren af den anden.

Det tilsyneladende civiliserede Indien er en vestligt skabt og inspiretret fernis af civilstat og retsstat, der stræber mod moderniteten. Men det er ikke et produkt af en fælles drøm om samhørighed i diversitet og dermed ikke selvbærende. Indiens march mod fremtiden sker på trods, hvorfor de også sakker agterud i forhold til det mere homogene Kina.

2 Kommentarer »

  1. Et meget godt eksempel på at multikultur resulterer i flere monokulturer der strides indbyrdes.

    Comment by Janne — October 8, 2008 @ 10:58 am
  2. Nemlig. Det er kun en begrænset vestlig elite, der har den drøm og der skal de forskellige kulturer gerne falde ind i et uudtalt skema for etniske værdier.

    Comment by Drokles — October 8, 2008 @ 10:48 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress