Glimrende historieprogram på P1

Historie — Drokles on October 29, 2007 at 6:17 am

Man bør rose P1, når man får chansen. Emnet er slavehandel og skyldsspørgsmålet og det handler blandt andet om Danmark’s deltagelse i slavehandelen og vores ansvar. Fra omtalen

Ghanas historie rummer meget lidelse, da landet tidligere lagde krop til flere vestlige landes slavehandel, deriblandt også Danmarks. I tusindvis af fædre, mødre og sågar børn blev brutalt fjernet fra deres familie og afskibet som slaver.

En måde, hvorved man kunne stemple slaverne, var ved at mærke dem. En af de metoder gik ud på at kappe det yderste af fingeren af.

Derfor hilser alle ghanesere i dag på hinanden på en lidt speciel måde - set med danske øjne - hvor man hylder friheden og samtidig lige sikrer sig, at fingrene er, som vorherre skabte dem.

Det fremgår nemlig, uden at forklejne det amoralske i slavehold, at historien dyrkes som offergørelse gennem historieforfalskning for at fjerne skylden fra afrikansk kultur istedet bebrejde den “hvide mand”. Det er ganske irriterende, men det er også en alvorlig hæmsko for afrikanerne selv, da det fratager dem deres forståelse for deres egen kultur og historie og fastholder dem i en myte, hvor de ikke selv har ansvar for deres udvikling. For at have skyld må man også have vilje.

4 Kommentarer »

 1. Vi har udnyttet og udplyndret afrika, derfor skal vi hjælpe dem. Det hører vi til hudløshed.

  De gange jeg har været i Afrika, har jeg haft flere penge med derned end penge med hjem, jeg har aldrig haft en negerslave og jeg har heller aldrig handlet med slaver.

  Så “vi” er i hverttilfælde ikke mig. Det må være en anden.

  Afrika har ressourcer, de kan frit bruge den viden og de dårlige erfaringer vi har gjort i den civiliserede verden. De får oveniøkøbet bunker af penge i bistandshjælp, så jeg forstår ikke hvorfor de ikke kommer ud af røret og får bygget nogle gode samfund op.

  Jeg forhindrer dem ikke.

  Skulle der alligevel være lidt ret i det Watson sagde, da han tænkte højt?

  fhv grisehandler

  Comment by fhv grisehandler — October 29, 2007 @ 10:47 am
 2. Håber udsendelsen kommer ind på HVEM der organiserede, jagtede og indsamlede de kommende slaver ude i diverse landsbyer osv. samt solgte disse til slavehandlerne.

  Håber ikke udsendelsen glemmer de Afrikanske høvdinge mfl. der tjente udmærket på dette foretagende - samt den Arabiske deltagelse i foretagendet .

  Araberne var nogle af de allerbedste slaveopkøbere og handlere - og de der tidsmæssigt drev denne handle længst, idet de i de islamiske lande brugte slaver til alt praktisk arbejde.

  Forøvrigt er Araberne, lad os sige detpå denne måde, stadig afhængig af ikke-muslimers arbejdskraft, idet skammen ved at skulle udføres diverse praktiske arbejder ikke har ændret sig.

  Comment by Vivi Andersen (Islamofob) — October 29, 2007 @ 11:28 am
 3. Araberne blev ikke nævnt, men jeg ved ikke om de stod for handelen i Ghana. Det væsentlige er dog at slaveri ikke bare er en vestlig opfindelse og den gør et nummer us af at sætte fingeren på afrikanernerne, der selv solgte slaver.

  Har du i øvrigt lagt mærke til, hvor få “negre” der er at finde på den arabiske halvø? Man skulle tro at efterkommerne af de mange slaver ville sætte større præg på den etniske profil, som man ser det i både Nord- og Sydamerika.

  Comment by Drokles — October 29, 2007 @ 11:35 am
 4. 3.

  Ja, det kan man jo undre sig noget over, ikke.

  Måske de havde en metode til at undgå, at deres slaver reproducerede sig.

  Som de undermennesker disse blev - og stadig bliver betragtet som, også selvom de evt. er muslimer - var det dem vel forbudt at gifte sig osv..

  I det hele taget så undre det mig af og til så travl diverse muslimer har med at hive racisme- og undertrykker-kortet frem når man tænker lidt over hvem der i grunden har været og er de mest ihærdige af denne slags- nemlig islam/muslimerne selv!

  Comment by Vivi Andersen (Islamofob) — October 30, 2007 @ 1:45 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress