En sjælden klimadebat

Diverse — Drokles on December 5, 2012 at 9:29 pm

Det er ikke ofte at man får lov til at nyde modsætningerne tørne sammen i klimadebatten og så endda på direkte TV. Det er sjældent fordi klimahysteriets dynamik ikke kan overleve skepticisme. Men CNN’s Piers Morgan havde inviteret den klimaskeptiske Marc Morano, som driver bloggen Climate Depot (hvorfra jeg har refereret mangen en god artikel) til at debattere med Bill Nye, i anledning af at USA, i modsætning til resten af den nordlige halvkugle, oplevede en varm start på december.

Som Morano påpeger er alt, hvad Bill Nye og egentlig også Morgan har at skyde med gensidig enighed og anekdoter. Jeg vil dog lige hæfte mig ved at Piers Morgan - der åbenlyst er besynderligt uinteresseret i fakta, som han forveksler med meninger han ikke bryder sig om - antyder at skepticisme er amoralsk

If the anti-climate change brigade win the argument and nothing is done because you convince people nothing needs to be done and you’re wrong, then in 100, 200 years, we’ll have caused devastation for the planet that will then be irretrievable.

If, however, you are right in what you say and this is unnecessary and overreaction and so on, what you’re seeing is a bit of economic hardship in the short term to deal with what may not be as big a problem as you think it is.

Da der er mangen en dommedagsprofet, der kan tjene gode penge på den logik, burde Morgan, hvis han ellers ville besvære sig med at give sin partiskhed et lille alibi, i det mindste stille Nye det omvendte spørgsmål “Er det ikke let at kræve penge/politisk indflydelse ved at opstille et undergangsscenarium?” Men nej, skepticisme er, for cremen af journaliststanden, suspekt.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress