Eminent kronik i Jyllands-Posten

Diverse — Drokles on October 15, 2007 at 4:08 am

Eminent gennemgang af den politisk motiverede klimaforskning Jyllands-Postens kronik

Min kronik i Jyllands-Posten 5/9 omtalte, at FN’s klimapanel IPCC forestår en politisering af usikre teorier om følgerne af menneskeskabt CO -2 og udnævner dem til videnskabelig sandhed ud over, hvad der er saglig dækning for. Den nævnte, at CO -2 -indholdet i de sidste 100 år er steget med 0,1 promille eller en titusindedel af atmosfæren, at der siden 1975 har været stigende CO -2 -indhold og opvarmning (Mars har samme temperaturstigning siden 1975 uden menneskers medvirken), men at der i de foregående 40 år skete en global afkøling trods stigende CO -2 . Jeg omtalte politiseringens årsager og følger og de store økonomiske interesser, som er knyttet til menneskeskabt CO -2 .

Der er en sammenhæng mellem CO -2 og klodens temperatur, men den er kompliceret, følgerne er vanskelige at måle, og vi kender ikke den samlede globale emission og opsugning af CO -2 . Langt mindre kender vi følgerne af den menneskeskabte emission. Alligevel fremsætter politikere og agitatorer skråsikre påstande og fordrer handling nu, i dag, som det hedder i en hyppig TV-reklame.

(…)

Når jeg kalder konferencerne klimapolitisk propaganda, skyldes det, at deres formål ikke er højere erkendelse og kritisk vurdering. Der bevilges ikke plads til debat mellem forskellige synspunkter. Det er på forhånd fastlagt, hvem der taler. Der er sørget for, at talernes indhold og budskab ikke rummer uønskede overraskelser. Mødets forløb og deltagernes konklusion bliver som forventet.

Metoden er at lade fremtrædende personer overbevise et i forvejen enigt publikum med brandtaler om ansvarlighed og etik og gøre al kritik politisk ukorrekt. Gore, Schwarzenegger og andre udfolder veltalenhed og fremhæver hensynet til de nye generationer, så ikke et øje er tørt. Der er meget at vinde politisk ved at placere sig som profet for et kønt lydende budskab. Metoden er forståelig ud fra dokumentationens mangler. Nøgternt set er det agitation med et groft ensidigt budskab.

(…)

CO -2 -teorierne gør måske større skade end gavn bedømt ud fra den måde, de er grebet af alverdens politikere. I mange år har vi misbrugt fossilt brændsel og andre ressourcer til skade for den globale befolkning, som snart er 5-doblet siden 1900. Alverdens politikere har sagt, at det er nødvendigt at spare på fossilt brændsel og undgå skader efter røg, møg og partikler. Men denne nødvendighed har ikke medført beslutninger, som kan afvikle overforbruget af energi, bortset fra skatter og afgifter.

Derfor kom CO2 som manna fra himlen til enhver politiker, som ønsker at få fortids forsømmelser til at ligne en ny sag at kæmpe for. Trods CO -2 -teoriernes saglige mangler blev de så meget desto mere politisk korrekte. Hvem tør protestere mod ord om at frelse nye generationer fra syndfloden?

Læs den hele!

2 Kommentarer »

 1. Ole T Krogsgaard ved normalt hvad han taler om. Hans noramle metier er at rydde op efter økonomiske kriminelle, Nordisk Fjer og Riskærs Accumulator Invest bandt mange andre.

  Det har han gjort med succes, så det er da spændende at han nu kaster sig over miljøålattenslagerne. Det er vist en større opgave, han her er gået i kast med.

  Det er spændende.
  fhv grisehandler

  Comment by fhv grisehandler — October 15, 2007 @ 8:21 am
 2. Jeg kender ikke manden, men hans rationale glæder mig.

  Comment by Drokles — October 15, 2007 @ 8:26 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress