Kendt løgner vinder Nobels Fredspris

miljø — Drokles on October 13, 2007 at 6:07 am

Den kendte og i nogen kredse elskede løgner Al Gore har vundet Nobels Fredpris for det nyreligiøse makværk En Ubekvem Sandhed. Det har ike just højnet anseelsen af de norske tranlamper, der skal gøre det ud for en estimeret komité. Fra 180 Grader’s leder

Bare der misinformeres i et “godt formål”, så må man gerne bedrive usaglig dommedagspropaganda, synes filosofien at være. Og så giver Al Gore ikke mindst publicity til Det norske Nobelprisinstitut, som direktøren, Geir Lundestad, udtrykte det på svensk tv: “En organisation giver ikke så meget publicity. Men kombinationen af international politik og en enkelt person er god, og det giver os en masse opmærksomhed.”

Den udtalelse ligner umiskendeligt en tilståelse.

Og Jyllands-Posten er ude i en tilsvarende kritik af fell-good stemningen i deres ellers usammenhængende leder

Den Norske Nobelkomité leverer ingen saglig begrundelse for, at FN’s Klimapanel skulle have gjort en særlig indsats for fred, lige så lidt som tilfældet er det med Al Gore.

(…)

Troværdigheden får det ikke bedre af, at High Court i London netop har afgjort, at ”En ubekvem sandhed” kun må bruges i undervisningsøjemed, hvis eleverne bliver gjort bekendt med ni graverende fejl, såsom at verdenshavene vil stige seks-syv meter »i den nærmeste fremtid«, hvis der ikke gribes ind over for klimaforandringerne.

Lederen gør sig store anstrengelser for at samle alle kritikpunkter af Al Gore og det er ikke troværdigt. Det er således ikke relevant at Gore sent har kastet sig over klimaproblematikken når man belønner ham for hans indsats de seneste par år som det heller ikke er interessant at han forurener når han flyver i sit privatfly når han belønnes for at ændre folks opfattelse. Ikke desto mindre….

Politikens leder er mere præcis og det bør ikke undre da de opfandt Bjørn Lomborg

SIDSTE ÅRS fredspris til den bengalske mikrokredit-ideolog Muhammed Yunus kunne lige så godt være tildelt inden for økonomi, ligesom Klimapanelet kunne have fået Nobels pris inden for kemi eller økonomi. Og Gore – ja, okay, der var måske ikke andre nobelkategorier til ham end netop de gode viljers pris.

Selv om de slår over i plat vrøvl og føleri

Men når nu verden er plaget af væbnede konflikter, som desperat råber på mægling, forsoning og modige løsningsforslag – husk bare Congo, Darfur, Tjetjenien, Somalia og alle Mellemøstens konflikter – så er det bedste perspektiv ved årets fredspris, at den minder om, at fælles vilje og fælles indsats kan skabe et godt grundlag for at løse fælles problemer. Og dermed løse konflikter og forebygge krig.

Værre står det til med Berlingske Tidende der har forelsket sig i gode intentioner

Det haster med at få aftaler i stand om en væsentlig reduktion af drivhusgasserne ikke mindst set i lyset af, at efterspørgslen efter fossile brændstoffer eksploderer med stigende velstand i Kina, Indien og mange andre, tidligere udviklingslande. Disse lande har ikke tænkt sig at holde deres udvikling tilbage. Det store spørgsmål er derfor, hvordan man forener kravene om øget vækst med en reduktion af brugen af de fossile brændstoffer. Og vel at mærke får aftalen cementeret på klimatopmødet i København i 2009 på en sådan måde, at kampen om råstofferne ikke bliver næste årtis største sikkerhedspolitiske udfordring.

Lomborgs råben på ny teknologi til løsning af Verdens energiproblemer frem for udsigtsløse begrænsninger overfor 2 mia. asiater drukner i den lallende jubel over intentionen om gode intentioner.

8 Kommentarer »

 1. Aldrig om jeg ville modtage en nobel-fredspris, eftersom Arafat har været modtager af denne, kan det da kun opfattes som en hån at modtage denne værdiløse pris.
  Syntes denne pris! skulle omdøbes til nobels-fjolspris, eller et andet passende navn.

  Comment by li — October 13, 2007 @ 8:04 am
 2. Jeg ville gerne have en Nobel-pris, som jeg kunne proppe op i røven på Kofi Annan eller anden af mine fjender. Eller en MTV-Award for den ser virkelig ubehagelig ud.

  Comment by Drokles — October 13, 2007 @ 8:13 am
 3. Den norske Nobel Komite svarer vel nogenlunde til det hjemlige sammenrend af kulturradikale banditter centreret omkring De Radikale og venstrefløjs Socialistdemokraterne, derfor er det vel forventelig, at en repræsentant for de tåbelige, men politisk korrekte holdninger får prisen.

  PS hvis du vil stoppe prisen op i røven på Kofi Annan, så husk at beholde pengene, de stinker ikke.
  God Weekend
  Jagtiden er gået ind på ænder og fasanhaner, så jeg har travlt.

  Comment by fhv grisehandler — October 13, 2007 @ 10:38 am
 4. De kulturelle selvhadere er vi ikke ene om at have i lille Danevang.

  Gem en and til mig.

  Comment by Drokles — October 13, 2007 @ 12:33 pm
 5. Du nåede det før mig, Li :

  alene fordi Arafat fik en Nobel-pris er den ikke værd at samle på.

  Men selskabet er muligvis passende for en type som Gore.

  Comment by Vivi Andersen (Islamofob) — October 13, 2007 @ 2:28 pm
 6. “Aldrig om jeg ville modtage en nobel-fredspris” -li
  Øh, det er der vidst heller ikke den store fare for skulle komme på tale.

  Arafat er min personlige helt - flere priser til ham og hans kamp mod Israel, ja tak.

  Comment by Super_Rune — October 13, 2007 @ 6:40 pm
 7. Super_Rune ha..ha
  Ja, flere idiot priser til Arafat, så kan vi grave dem ned i jorden til ham, så vi andre også slipper for dem!!!
  Puh..ha, så behøver jeg altså ikke frygte denne vanære at skulle modtage denne freds-pris som Drokles så fint har placeret på rette sted i Kofi Anals….

  Comment by li — October 13, 2007 @ 8:46 pm
 8. Ps.LÆNGE LEVE ISRAEL

  Comment by li — October 13, 2007 @ 9:00 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress