Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 535

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 542

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 578

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Som et tegn fra guderne


Som et tegn fra guderne

Diverse — Drokles on November 5, 2012 at 3:57 am

Hvis man vil forstå middelalderens fatalistiske strømninger og flagelanteri skal man blot åbne avisen, tænde for TV’et, surfe på nettet eller åbne en samtale med en af sine venstredrejede bekendte. Orkanen Sandy, der ramte USA’s østkyst i sidste uge har især tydeliggjort de dele af menneskets psykpologiske habitus. Et tilfældigt vejrfænomen ses som et tegn fra guderne om at man ikke må stille sig kritisk til hverken Obama eller klimareligionen. Et lille eksempel på hvorledes angsten griber det politiske system kan man læse i Huffington Post

Earlier this week, New York’s Gov. Andrew Cuomo (D) issued a pointed statement on climate change and its role in the monstrous storm from which his state — and many others — will be recovering for months, and perhaps years, to come.

“It’s a longer conversation, but I think part of learning from this is the recognition that climate change is a reality,” Cuomo said. “Extreme weather is a reality. It is a reality that we are vulnerable.”

I Financial Post skriver Terence Corcoran

As gloom descended over the warmist camps across the continent, their overheated claims flickering dimly like dying campfires, their cause lost, there suddenly rose in the East a powerful force. Look! What’s that on the horizon? A mighty blast of good news! FRANKENSTORM!!!!!!!!!

En af mine yndlingskunstnere, helt oppe ved siden af Justin Bieber og Carsten Jensen, den skønne Bette Midler udtalte ifølge Huffington Post

When I asked Midler, dressed as the corpse of CoCo Chanel to go with the evening’s French theme, whether “super” hurricanes like Sandy will change the minds of climate change deniers, she said: “I have no idea. But I know, I know in my heart, the truth. And I will not be swayed. And you know what, if people knew simple physics, they would understand it as well.”

En anden af mine absolutte favoritkunstnere ved siden af Anne Marie Helger og bøssebandet Queen, filmmageren Michael Moore sagde til CNN

“We are in big trouble. And we’re still having a debate in Congress as to whether or not there really is global warming,” Moore explained in disbelief. “The majority of Americans believe that we’ve got a climate problem. And the majority of Americans believe in science.”

Joining host Piers Morgan for a live, face to face interview, the man behind such films as “Bowling for Columbine” and “Fahrenheit 9/11″ suggested that Sandy should be the storm to render any further debate obsolete:

“We’ve allowed the ignoramuses to run the show on this. And this storm should really put an end to that.”

As Morgan suggested that perhaps the situation is based on a lack of long-term meteorological history, wondering if maybe it’s a cycle that also existed 500 years ago, Moore admitted that was a possibility, but with extreme consequences:

“Yeah, it could be that. You want to take the risk? You want to take the risk of that? What if you are wrong?” he asked. “What if you’re wrong and we’re not prepared, like we weren’t prepared for this. And we won’t be prepared for the next thing. We weren’t prepared for the drought this summer. How many times do we have to get punched in the face before we realize, ‘you know what, somebody is punching me in the face?’”

Og Huffington Posts Ahmed Shihab-Eldin mener i et særegent inspireret øjeblik at Sandy har vist at det er racistisk at køre bil

It became hard to ignore the elephant in my room with me — Climate Change.

Climate change is kind of like racism. Nobody really wants to talk about it, but it is as critical as it is constructive that we have that conversation now. Whether politicians, pundits or polls bring it up or not, like racism, we all know climate change is real. We all know it threatens our peace, security and the very unity of these United States of America.

Still, perhaps because we need it, we are gifted sharp reminders.

My party is full of racists,” Colin Powell’s former chief of staff, Retired Army Col. Lawrence Wilkerson reminded us just the other day, “the real reason a considerable portion of my party wants President Obama out of the White House has nothing to do with the content of his character… and everything to do with the color of his skin, and that’s despicable.”

What may be more despicable than racism in this context is denying its existence. Just like those who deny our climate is changing, and that we, with our drills and in our drivers seats, are directly contributing to the change.

Også i Danmark har stormen givet lidt liv til frygten for dårligt vejr. Politikens Michael Jarlner (orker ikke Dan Jørgensen) betegner Bjørn Lomborg som ‘kontroversiel’ og mener at stormen ”…må give stof til eftertanke i resten af verden” og perspektiverer lystigt videre

Allerede i 2007 beregnede de vestlige landes økonomiske samarbejdsorganisation OECD, at der i 2005 var 40 millioner mennesker verden over, som var i farezonen for at blive udsat for oversvømmelse inden for 100 år. I 2070 vil tallet være 270 millioner som følge af »de samlede effekter af klimaforandringer (højere vandstande og stærkere storme), befolkningstilvækst og urbanisering«.

New York var et af de befolkningscentre, man dengang udpegede som en særligt udsat megaby sammen med Miami og New Orleans, de kinesiske kæmpebyer Shanghai og Guangzou, indiske Mumbai og Kolkata (Calcutta), Ho Chi Minh-byen i Vietnam, Osaka-Kobe i Japan samt Alexandria i Egypten.

I sidste uge blev New York ramt og lammet. Hvad ville der være sket i de øvrige byer? Sandy var en advarsel.

Og han mener videre at man kan “…harcelere over er, at den pludseligt opståede interesse for klimaforandringerne i USA først for alvor blev vakt til live under denne valgkamp, da Sandy ramte USA“. Man kan også lade være, da selv FNs klimapanel ikke kan finde nogen sammenhæng mellem dårligt vejr og højere temperaturer (hvilket alle med kendskab til sommer og vinter kan sige sig selv). Eric Berger skriver i Houston Chronicle

Science tells us this is not a new normal.

Science tells us climate change has not had a discernible impact on global hurricane activity. A warmer climate, of course, is changing hurricanes. But, scientists consistently tell us, that change is so small it cannot be measured at the present and likely won’t be measurable until the middle of this century.

But what about Sandy?

Earlier this week Andy Revkin compiled some opinions of actual hurricane and extreme weather scientists on Sandy. Kevin Trenberth, who in interviews with me has spoken nearly as ardently about the perils of climate change as has James Hansen, said of the idea that a warmer Arctic contributed to Sandy’s intensification (see Francis et. al.), “With respect to the Arctic connection, I don’t believe it.” And later, he said:

It is true that hurricanes normally recurve and head east, especially at this time of year. So we do have a negative NAO and some blocking anticyclone in place, but the null hypothesis has to be that this is just “weather” and natural variability.

Of course Sandy’s effects were exacerbated by rising sea levels. According to NOAA data, the sea level in Manhattan has risen by about half a foot during the last century. Some, but not all, of that rise is attributable to human greenhouse gases. So the surge was a few inches worse because of climate change.

Og den globale temperatur er, som det burde være alle bekendt, ikke steget i 15 år.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress