Det særegne Nørrebrosammenhold

Diverse — Drokles on September 22, 2012 at 9:25 am

Københavneravisen Politiken følger historien om den modige Jane Birgitte Pedersen, kaldet ‘mor Jane’, ejer af værtshuset Cafe Viking på Nørrebro siden hun afviste et spirende gangstervæsens afpresningsforsøg og efterfølgende angreb. Forleden var der endnu et støttearrangement, en hel to-dages fest faktisk, for Jane Birgitte Pedersen, “der skal vise, at Nørrebro står sammen mod bandernes krav om beskyttelsespenge”.

Klokken er 16.30, og regnen står ned over de omkring 150 personer, der er mødt op for at deltage i festlighederne.

Foran scenen i Mimersgade viser de deres tydelige støtte med larmende bifald, der markerer, at københavnerbydelen står bag ‘Mor Jane’ i kampen mod banderne.

(…)
Netop med udgangspunkt i den tætpakkede og feststemte Café Viking breder gadefestens ølstande, shawarmaboder og to scener sig i både Mimersgade og Ægirsgade.

Og med hver sin fadøl i hænderne styrer 64-årige Birthe Juul Petersen og 86-årige Britta Frederiksen målrettet mod Bruce Springsteen-tonerne fra den ene scene.

»Vi er her for at støtte op omkring Jane og det her arrangement. Det er vigtigt, at vi kan være sammen allesammen på Nørrebro. Alle mennesker er gode nok, uanset nationalitet, bare de ikke er bøller«, siger Birthe Juul Petersen, der efter at have boet på Østerbro er flyttet tilbage til Nørrebro.

Mimersgade i København ligger ikke overraskende i Mimersgadekvarteret, ettidligere arbejderkvarter, der også er kendt som det mytologiske kvarter fordi gaderne er opkaldt efter guder og helte fra den nordiske mytologi. “Antallet af beboere var i 2004 16.610, hvoraf en tredjedel er af anden etnisk herkomst” kan Wikipedia fortælle og det skulle man nemlig ikke have troet, hvis man ser på Politikens billeddækning

Shawarmaboder eller ej, så tæller sammenholdet mod bandeuvæsenet kun blandt hvide danskere, der som ‘Mor Jane’ synes at Pia Kjærsgaard er lidt for skrap. Det er også ok, især fordi man jo altid kan flytte tilbage til Østerbro.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress