Tankevækkende artikel udstiller Politikens historieløshed

Diverse — Drokles on September 8, 2012 at 7:26 pm

Under overskriften “Tankevækkende bog afslører amerikanernes uvidenhed” skriver Politiken om Andrew Alexanders bog “America and the Imperialism of Ignorance”

Bogens første del drejer sig om den kolde krig, hvor den britiske journalist og forfatter Andrew Alexander påpeger, at den sovjetiske politik efter Anden Verdenskrig i udgangspunktet var defensiv.

Efter den grusomme kamp mod nazisterne, hvor russerne mistede op mod 25 millioner mennesker og fik det halve land smadret, ville Stalin først og sidst sikre sig mod tysk ’revanchisme’. Derfor oprettedes en bufferzone i Østeuropa, som samtidig kunne malkes økonomisk. Russerne havde fået et traume efter invasion i to verdenskrige, noget amerikanerne aldrig rigtigt fattede omfanget af.

Deres politikere opdagede imidlertid hurtigt, at vejen til vælgernes stemme gik via en oppustet frygt for kommunismen, som den i dag går via islamofobi. I valgkampen bliver en muslim hurtigt til en krumsabelsvingende galning.

Således gik det til da Politiken befriede begrebet invasion fra dets agressive konnotationer. Oprettelsen af bufferzonen lå i øvrigt for en stor dels vedkommende på det samme stykke land, hvor Hitler i al stilfærdighed forsøgte at oprette et rum, hvor man kunne leve.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress