Bliver Thornings Rhodesia Solution skade for hjemgæld?

Diverse — Drokles on August 27, 2012 at 2:20 am
Rhodesia Solution
Way of avoiding government responsibility mentioned in the YM episode The Whisky Priest. After the proclamation of the Rhodesian state in 1965 Britain boycotted Rhodesia. Supposedly a British Minister got hold of information that British oil companies were illegally selling oil to Rhodesia. He told this to the PM, but in such a way that it was unintelligible and open for misinterpretation. Jim Hacker uses the same approach when he has learned about British arms being sold to Italian terrorists. He writes a letter to the PM where he only refers to the law articles that are offended against and he does not mention anything about arms or terrorists. Also he makes sure that the letter arrives on the day the PM leaves for an overseas summit. This way there is total confusion about what the letter actually says and who has actually read it. The whole thing is written off as miscommunication and everyone is in the clear.

Da Thornings skattesag rullede skrev jeg bl.a

Helle Thorning Schmidts troværdighed ser ud til at hvile på et enkelt ord, sjuskefejl. Tror man hende eller tror man hende ikke? Det er min erfaring og jeg tror de fleste menneskers erfaring at de sjuskefejl, man måtte lave i forhold til sin egen økonomi sjældent gavner en selv (og da især ikke, hvis Skat er involveret). 

Og jeg tilføjede at “selv om Thorning ikke er grisk virker det lidt røvet, at hun tilsyneladende selv sidder og tæller på knapper“. Det indtryk holder jeg mig stadig til og ser det forstærket ved den seneste debat om hendes mand, Stephen Kinnock’s seksualitet. BT fortæller at der kan findes en god grund til at Thorning-Kinnocks revisor uopfordret blabrer ud med sin opfattelse af sine klienters samliv og hvorfor embedskvinden noterede det.

Hvis det er korrekt, at Frode Holm i 2010, som det fremgår af et referat hos Skat, har oplyst at Stephen Kinnock var biseksuel/homoseksuel, så kan det have stor betydning for den måde Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock lever sammen på.

- Hvis der skal træffes en beslutning om, hvilket land du er skattepligtig i, så ser man på, hvor man har sine livsinteresser og sit daglige liv henne, forklarer partner og advokat i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, Torben Bagge, som er ekspert i skattejura. Partneren Tommy V. Christiansen er aktiv Venstre-mand.

- Hvis Stephen Kinnock nu levede i et andet fast forhold et andet sted i verden, om det så var med en mand eller en kvinde, så ville det trække væk fra Danmark og det ville tale for, at han ikke skulle være skattepligtig i Danmark, siger Torben Bagge.

Frode Holms udtalelser om Stephen Kinnocks homoseksualitet er faldet inden Skat havde truffet afgørelse i skattesagen. Derfor ville de sandsynligvis have haft stor betydning for sagens udfald, hvis ikke Skat havde vurderet, at Kinnock opholdt sig for lidt i Danmark til at være skattepligtig her.

Skat traf sin afgørelse på baggrund af, at Stephen Kinnock opholdt sig mindre end 180 dage om året i Danmark. Derfor var han ikke skattepligtig herhjemme. Men den afgørelse var langt fra sikker i august 2010.

Revisoren spiller på det underforståede og systemet behandler næsten diskret sagen i det nye lys. Man har intet sagt, intet gjort og har ingen forbindelse til noget, alt går efter bogen, som systemet ser det bedst. Thorning-Kinnock benægter påstanden, som de ikke selv har spredt og revisoren mener sig misforstået. Thorning er igen offer for en misforståelse, et kommunikationsnedbrud, endnu en sjuskefejl, der falder ud til hendes økonomiske fordel, som man kan læse på Danmarks Radio

Det kommer i høj grad bag på to skatteeksperter, at afgørelsen i den omtalte skattesag faldt ud til statsminister Helle Thorning Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnocks, fordel.

Afgørelsen, som Thorning offentliggjorde lørdag, giver parret ret i, at Kinnock opholdt sig færre end 180 dage om året i Danmark og derfor ikke var skattepligtig i Danmark.

Ekspert: Brugte forkert tællemetode
Men ifølge advokat Søren Aagaard, skatteretsekspert i Advodan, har Skat brugt en forkert tællemetode.

Om Thorning kommer til at tabe denne sag afhænger af, hvor stort et røvhul Troels Lund Poulsen viser sig at være. Men Thornings renomme kan ikke tåle flere sager om privatskoler, tyskleasede biler og rækken af misforståelser og sjuskefejl, der altid falder ud til hendes økonomiske behagelighed.

2 Kommentarer »

  1. [...] Monokultur Oploadet tirsdag 28 august 2012 kl. 15:03 af Il Kimpo — Direkte link — Skriv! » Gemt under følgende kategorier: NEWS, VIEWS med følgende tags: Demokrati, femiland, Helle Thorning-Schmidt, Medier [...]

  2. I like it when individuals get together and share views.
    Great blog, stick with it!

    Comment by informations — June 13, 2014 @ 5:59 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress