Tintin til OL 1968

Diverse — Drokles on August 29, 2012 at 5:45 pm

john-carlos-and-tommy-smith

I 1968 vandt de to amerikanske løbere Tommy Schmidt og John Carlos henholdsvis guld og bronze i 200 meter løb. Da de fik deres medaljer og så Stars n’ Stripes gå til tops til tonerne af Star Spangled Banner sænkede de deres hoveder og rejste deres knyttede næver i sympati med andre sorte i USA. De var Black Power før de var amerikanere.

Ved deres side stod sølvmedalje vinderen, den australske Peter Norman, og så meget hvid ud. Men hvad de færreste vidste var at han hjalp de sortes sag bl.a. “ved at bære et emblem og dermed vise støtte”. Men ikke nok med det, så reddede han også sine sorte kollegaers happening, skriver Jyllands-Posten, da “John Carlos havde glemt sine handsker.

“Efter at Carlos glemte sine handsker, foreslog Norman, at de to amerikanere skulle dele det ene par handsker,” sagde den australske politiker Andrew Leigh i mandags i det australske parlament, skriver CNN.

tintin-klarer-c3a6rterne

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress