Herlige minder fra gammel kommunist

Diverse — Drokles on September 28, 2007 at 4:02 am

Et fantastisk læserbrev i Jyllands-Posten, hvor den tidligere ungkommunist Jannich Kofoed sammenligner sine egne totalitære dannelsesrejser med Asmaa Abdol Hamids.

Og jeg er sikker på, at det kursus var en hel del mere underholdende og bekvemt end det, “Muslimer i Dialog” udsatte sine danske rekrutter for på Dar ul Mustafa-koranskolen i Yemen.

Det fremgår for eksempel, at undervisningen fandt sted i lokaler uden borde og stole. Det lyder umageligt, og hvis intensiv-kurset faldt sammen med ramadanen, som jo skøjter rundt i den islamiske kalender, så har de arme kursister hverken fået vådt eller tørt fra solopgang til solnedgang.

Men på partiskolen i Lüttenklein manglede der intet. Maden var fortrinlig, tydeligvis bedre, end hvad Volkseigener Betrieb-supermarkederne udenfor kunne byde DDR’s indbyggere. Og vi fik enkeltværelser, hvorfra jeg husker, at jeg med et sug i maven oppe fra 9. etage skuede ud over den virkeliggjorte socialisme, der var romantisk sløret af brunkulsskyer.

Menuen bød ganske vist på Knödel og Eisbein mit Sauerkraut, men hellere det end pitabrød og knasende sandkorn mellem tænderne i ørkenhullet Tarim, som - ifølge Saliha Marie Fettah, der underviser i arabisk på Syddansk Universitet » … er en lillebitte by, hvor der ikke er kvinder på gaden.«

På partiskolerne i DDR var der derimod livlig kontakt mellem de to køn. Jeg husker, hvordan ungdomsforbundets ledende kadrer havde høj status blandt de nyindmeldte kommuniststudiner. Her var en tidlig ølvom, der på proletarisk vis var begyndt at krybe ud over livremmen og bæltespændet fra Den Røde Armé, ingen hindring. Tværtimod. Kærestepar blev splittet, og den forsmåede unge mand, der ikke kunne hamle op med bladredaktørens brutale charme, hans status og hans Stalin-skæg, måtte grædende rejse alene hjem til Randers - vraget af sin kæreste, der blev til en uges ekstra kursus i redaktørens tatoverede favn.

Men det kunne gå meget værre, og jeg kender personligt til to piger fra Danmarks Kommunistiske Ungdom, der - på Lenin-skolen i Moskva - blev voldtaget af partisaner fra afrikanske befrielsesbevægelser, der misbrugte de ellers velmenende hensigter i den proletariske internationalisme.

Læs den i sin helhed for den er absolut herlig og jeg har ikke taget det bedste.

2 Kommentarer »

  1. Hold da helt ferie, manden er jo (som dansker burde være) spot on på sarkastisk vis, dejligt at se den tidliger bjælke i øjet blive fremført.

    Comment by Per N — September 29, 2007 @ 4:23 pm
  2. Han har tidligere begået lignende genialiteter. Jeg vil prøve at finde nogle, selv om de måske er lidt gamle.

    Comment by Drokles — September 29, 2007 @ 11:03 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress