Sær stilling fra Vollsmosepræst

Multikultur, islam — Drokles on September 28, 2007 at 2:26 am

I forbindelse med den langsomme opvågnen af nogle biskopper, der trods alt mener at man bør missionere kommer en præst fra Vollsmose med en sær melding. Fra Nyheds-Avisen

 

- Jeg bryder mig ikke rigtigt om ordet mission, fordi det lyder så vildt og aggressivt over for andre. Vi skal forkynde kristendommen, ikke omvende unge muslimer. Mit mål som præst herude i Vollsmose har været at udvikle i fællesskab, skabe et trygt religiøst miljø, hvor vi har respekt for hinandens forskelligheder. Og det er i den grad lykkedes i vores lektiecaféer, syklubber og på fodboldbanen, hvor der kommer mange muslimer. Men det er kun en ganske lille håndfuld, der har ladet sig døbe, siger Torben Hangaard.

(…)

- Vi skal være meget mere opmærksomme på, at kristendommen skal bruges aktivt til integration. Vi skal tålmodigt lægge grunden for fællesskaber, hvor muslimerne kan komme i vores kirker og få et bedre kendskab til vores religion og kultur - og danskerne kan lære om muslimernes tro og kultur.

Man kan gå ind i en strid om, hvorfor man dog skal forkynde kristendommen, hvis det ikke er fordi man bærer et håb om at andre skal kunne se “lyset” og man må i høj grad afvise at det er præstens rolle at integrere. Men han tilføjer

Og så må andre præster efter os tage over for at ‘missionere’, siger Torben Hangaard.

Måske er den pragmatiske præst bare listig og gøder jorden for mission. Man skal jo ikke underkende eksperten fra fronten.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress