Syrien i livlig debat om dets multietniske fremtid

Diverse — Drokles on August 6, 2012 at 6:29 pm
Herbert Pundik er bekymret for sekterisk udrensning i Syrien. “[H]ærens kerne består for størstedelens vedkommende af medlemmer af Assads alawitklan, af kristne og drusere og andre mindretalsgrupper” og de kæmper “ikke for Assad, men for deres kære liv

Selv om den syriske hær bryder sammen, fordi generalerne vælger at redde deres skind, og de sunnimuslimske soldater deserterer, vil mange drusere, alawitter og kristne fortsætte kampen i selvforsvar.

Druserne kan søge tilflugt i deres traditionelle områder, hvor de udgør et flertal, og det samme gælder alawitterne, der er flertal i Latakiaprovinsen.

De mest udsatte er de kristne, der udgør 10 procent af befolkningen, ca. 2 mio. Deres skæbne har ikke optaget verdens opmærksomhed, fordi sympatien koncentrerer sig om oprørsstyrkerne og deres kamp mod Assad-regimet.

Den kendsgerning, at den sekteriske kamp mod de kristne allerede er i fuld gang, har undgået opmærksomheden i udlandet. Under kampene mellem oprørsstyrkerne om regeringstropperne i Homs er 80.000 kristne flygtet.

Der er kun 400 tilbage i byen. Oprørsstyrker fra en gruppe, der kalder sig Farukbrigaden, og som repræsenterer oprørere med tilknytning til de muslimske brødre, gik fra dør til dør i Homs’ to kristne kvarterer og opfordrede kristne til at forlade byen.

Og nedslående for Politikenlæseren konkluderer han at fordi situationen er uoverskuelig “forfalder vi til fantasier om en multietnisk fremtid for den syriske befolkning. Aldrig.“. Imens myldrer det ind med Syriensfrivillige. Fra Iran kommer der støtte til shiamuslimerne kan man læse i Jyllands-Posten

Syriske oprørere hævder, at de 48 iranske pilgrimme, der blev bortført i Damaskus lørdag, i virkeligheden er elitesoldater fra Irans revolutionsgarde.

Det fremgår af en video, som tv-stationen al-Arabiya har fået tilsendt, og som blev vist søndag.

Oprørerne har fanget 48 iranske shabiha-militsfolk, som var på en recognosceringsopgave i Damaskus, siger en mand, der er klædt som officer i Den Fri Syriske Hær, i videoen. Den er blevet vist af den Dubai-baserede tv-kanal.

Og i Telegraph kan man læse at der fra Broderskabet kommer hjælp til sunnimuslimerne

Calling itself the “Armed Men of the Muslim Brotherhood”, the militia has a presence in Damascus as well as opposition hot spots like Homs and Idlib. One of their organisers, who called himself Abu Hamza, said that he started the movement along with a member of the Syrian National Council (SNC), the opposition alliance.

“We saw there were civilians with weapons inside, so we decided to co-operate with them and put them under one umbrella,” he said.

Hossam Abu Habel, whose late father was in Syria’s Muslim Brotherhood in the 1950s, said that he raised $40-50,000 (£25,000-£32,000) a month to supply Islamist militias in Homs province with weapons and other aid.

The militias he funded were not affiliated to the Free Syrian Army (FSA), the main rebel movement, added Mr Abu Habel.

“Our mission is to build a civil country but with an Islamic base,” he said. “We are trying to raise awareness for Islam and for jihad.”

Og fra England kommer der bare hjælp til det almindelige kaos, som BBC kan fortælle

Reports that Britons were among Islamist militants who kidnapped and wounded two photographers in Syria are being taken “very seriously” by ministers, the Foreign Office has said.

The claims were made by photographers John Cantlie and Jeroen Oerlemans, who were held at a camp for a week in July.

The Foreign Office said it was closely “monitoring the situation”.

Men altså ingen hjælp til de kristne.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress