Hvad vi er bange for

Diverse — Drokles on June 16, 2012 at 6:17 am

Vi tugter dem vi elsker. I hvert fald var højrefløjen villige til at give køb på borgernes frihed for at beskytte dem mod terror og indførte den kontroversielle terrorlov. I Information hed det bl.a.

Politikernes forsøg på at hindre terrorhandlinger på dansk grund har taget overhånd og har sat danskernes retssikkerhed på spil, lyder det fra Institut for Menneskerettigheder i den nye udgave af den årlige rapport ‘Menneskeret i Danmark.’

Ifølge afdelingsleder Birgitte Kofod Olsen fra instituttet er danskernes frihed under pres. Hun peger især på terrorlovgivningen, der giver øget mulighed for at overvåge borgerne.

Blandt andet registrerer myndighederne i dag al trafikdata, når vi taler i telefon eller går på nettet. Og Politiets Efterretningstjeneste kan uden dommerkendelse indhente oplysninger om bøger, der bliver lånt på biblioteket samt informationer om flypassagerers rejsemønstre.

Ifølge Birgitte Kofod Olsen er konsekvensen af al denne registrering, at borgeren er blevet “transparent for staten.”

Ofte skal der ikke engang en nødvendighedsvurdering til, før myndighederne kan få udleveret oplysninger om borgernes privatliv. Man har heller ikke fastholdt et krav om domstolskendelse eller sikret anden form for kontrol men overladt til efterretningstjenesten og politiet selv at foretage disse skøn,” siger hun.

(…)

Ifølge Radikale Venstres retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, er der gode grunde til at tage advarslerne fra Institut for Menneskerettigheder meget alvorligt.

Det åbne samfund er under pres, og det skyldes især terrorlovningen. Efter 11. september 2001 var der en tendens til, at vi alle gik i panik,” siger Simon Emil Ammitzbøll.

(…)

Men ifølge Kim Andersen er der dog god grund til at tage advarslerne fra Institut for Menneskerettigheder alvorligt.

Jeg lytter hver gang, der kommer sådan en kritik. For det er hjerteblod for os, at vi ikke indskrænker borgernes frihedsrettigheder unødigt. Men jeg mener dog ikke, at vi er gået for vidt med lovgivningen,” siger Kim Andersen.

Venstrefløjen var modstander af statens udvidede beføjelser til at trænge ind i borgernes privatliv og således kom de til at stå vagt om den individuelle frihed. Men det var desværre ikke fordi de elskede borgernes frihed at de modigt risikerede deres liv som terrorofre. I Jyllands-Posten kunne man læse

Skattefolk kan uden retskendelse tjekke for sort arbejde i private hjem.

Det skal være langt sværere at slippe skattefrit fra at lave sort arbejde.

Det fremgår af skatteminister Thor Möger Pedersens (SF) lovforslag L 170A, som Folketinget tirsdag vedtog enstemmigt med 107 stemmer.

(…)

Skattefolk kan uden retskendelse gå ind på en privat ejendom og tjekke en håndværkers cpr-nummer og kræve legitimation. Advokatrådet har kraftigt kritiseret lovforslaget og søgt foretræde for Folketingets skatteudvalg.

Skat må mere end politiet

- I et retssamfund skal lovforslag ikke undgå bøvl for myndighederne. Det er helt på månen, at Skat får mere vidtgående beføjelser end politiet til at komme ind i folks haver, siger han.

Venstrefløjen elsker ikke borgernes liv, de elsker det system, som borgerne tjener.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress