De tykke toldere

Diverse — Drokles on June 12, 2012 at 8:02 pm

Den nuværende regering var i deres tid som opposition de skarpeste kritikere af den tidligere regerings genindførelse af grænsekontrol, omend den næsten kun var symbolsk. Selvmodsigende argumenter som at Danmark både lukkede sig inde i sig selv og at de “tykke toldere” ingen effekt havde haglede  ned over regeringen og Dansk Folkeparti og blev fra folk der ellers var kede af danskhed suppleret med en national forfængelighed om hvad andre dog ikke måtte tænke. At lukke sig inde bag sine grænser var en gentagelse af Nazitysklands rædsler var hvad tyskerne tænkte.

“De tykke toldere”, som oppositionen betegnede de tjenestemænd, der skulle løse opgaven, var et symbol på Dansk Folkepartis greb om det foregående årti og dette fabrikerede billede af dansk snæversyn havde en stor rolle i at mobilisere også liberale kræfter i stormløbet mod Løkke Rasmussens indolente regering og få en ny regering med en snæver margin. Men hvorfor skifte regering, hvis ikke man skifter politik, spurgte Helle Thorning en journalist efter at hun havde holdt sin første åbningstale som statsminister, et spørgsmål der nu er blevet endnu mere relevant. Vores moralsk overlegne regering med det internationale udsyn arbejder nu nemlig for national grænsekontrol i erkendelse af at Europa ikke er det fort vi er blevet stillet i udsigt. Og det arbejde er Morten Bødskov blevet grumme upopulær på i det mellemfolkelige EU-system, som får frataget et administrativt værktøj til at ødelægge nationalstaten fortæller Jyllands-Posten

Justitsminister Morten Bødskov (S) blev mødt med trusler om retssager, boykot, buh-råb og angreb fra alle sider, da han i dag stod skoleret i EU-Parlamentet i Strasbourg

(…)

“For mig sluttede det danske formandskab den 7. juni. Det danske formandskab er ikke længere en troværdig samtalepartner. Fremover vil vi tage direkte kontakt til Det Europæiske Råd og det kommende cypriotiske formandskab,” sagde den konservative leder, Joseph Daul.

(…)

Lederen af de liberale, Guy Verhofstadt, kaldte det danske kompromis for en ”skændsel” og opfordrede til en retssag ved EU-Domstolen, ligesom samarbejdet med danskerne om retspolitikken bør lægges på is.

“Hvorfor skal vi fortsætte med det danske formandskab? Hvorfor skal vi ikke vente på det cypriotiske formandskab?” sagde Verhofstadt.

(…)

“Vi vil kæmpe mod dette med alle muligheder. Det, der ligger bag, er et ønske om at kunne lukke grænserne. Det åbner en ladeport for populistiske kræfter i Europa, og jeg er meget ked af, at det det danske formandskab gør dette,” sagde Swoboda. [socialdemokraternes leder]

(…)

Også EU-kommissær Cecilia Malmström, som sidder med ansvaret for retlige og indre anliggender, var oprørt og kritiserede den aftale, som Morten Bødskov indgik torsdag i sidste uge.

“Kommissionen er skuffet over Ministerrådets beslutning. Det sidste ord er ikke sagt i denne sag,” sagde Malmström, der ikke vil udelukke en retssag. Til gengæld advarer hun parlamentarikerne mod at blokere arbejdet på andre områder.

Morten Bødskov mener at denne genrejsning af Danmarks renomme “er en meget stor sejr for formandskabet“. Og vi ønsker ham da også tillykke med denne symbolske gestus, der måske kan købe nationalstaterne nogle ekstra minutter, mens de kæmper for deres liv. For man skal ikke tage fejl af det had, der er til nationalstaterne i EU, som Fria Tide giver et eksempel på ved at citere ovennævnte EU-kommissær Cecilia Malmström

Cecilia Malmström, som är EU-kommissionär med ansvar för invandringsfrågor, är skarpt kritisk mot att Europa tagit emot allt för få av de nordafrikaner som velat komma till EU under den arabiska våren. Nu varnar kommissionären för att Europa kan ha gått miste om en unik chans att berikas.

– Jag tycker inte att vi har hanterat dom fantastiska händelserna i vår nära omvärld som vi borde. Jag tycker det är ett historiskt misstag som Europa har gjort, sade Malmström som i dagarna föreläste på Harvard.

Enligt Malmström borde EU ha tagit vara på tillfället under den arabiska våren och släppt in tusentals och åter tusentals araber i EU.

– 2011 missade EU en unik chans att visa att man håller sig till de principer som unionen grundades på. Det är som om vi säger till dem: ”Det är jättebra att ni gör revolution, men stanna för allt i världen där ni är, för vi har en ekonomisk kris att hantera här”, sade Malmström, som hellre hade sett att de revolterande araberna satte kurs mot Västeuropa.

Morten Bødskov og hans flertal skylder en undskyldning til det danske snævertsyn ved Pia Kjærsgaard og de tykke toldere. Og det kunne også være rart at høre præcist hvad det moralsk overlegne internationale udsyn har spejdet i horisonten.

1 Kommentar »

  1. Adgangskontrol og kontrol med hvem der bor i landet, i det små på Christania-vis, kunne være ethvert folks valg.

    Comment by Peter Buch — June 12, 2012 @ 8:31 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress