Karen er ingen Pia

Diverse — Drokles on September 14, 2007 at 4:02 am

Engang var det på mode at defamere Karen Jespersen ved at kalde hende for en anden Pia Kjærsgaard. Det burde ellers være iet adelsmærke, men sådan var tiden. Sammenligningen bundede ikke i andet end at de begge var kritiske overfor det multikulturelle projekt. Forskellen på de to stærke kvinder blev tydeliggjort da Kjærsgaard gik til angreb på Jespersen. Fra Jyllands-Posten

»Jeg er skuffet over udtalelsen, når hun har haft det stik modsatte synspunkt. Det er påfaldende, at hun forsvarer det muslimske tørklæde samme dag, som hun bliver ligestillingsminister. Det er et markant politisk signal, som jeg finder grotesk. Det skal ikke være lovligt, at små piger eller undervisere skal bære tørklæde,« siger Pia Kjærsgaard.

Hun henviser til, at Karen Jespersen for fire år siden i Morgenavisen Jyllands-Posten foreslog et tørklædeforbud for muslimske skolelærere.

»Jeg mener ikke, at man skal kunne bære meget synlige, religiøse symboler, når man repræsenterer en institution som folkeskolen,« sagde Karen Jespersen, der efterfølgende har forfægtet synspunktet i den offentlige debat.

Pia Kjærsgaard er overrasket over Karen Jespersens holdningsskifte som V-minister.

»Jeg må være mere ligestillingskvinde end Karen Jespersen. Hun går ikke ligestillingens ærinde ved at forsvare muslimske kvinders ret til at bære tørklæde. Det er undertrykkende,« siger hun.

Karen Jespersen afviser
Men Karen Jespersen afviser, at hun har skiftet holdning.

»Jeg mener det, jeg sagde dengang. At det er betænkeligt, hvis skolelærere skilter med deres religiøse og politiske holdninger, men at jeg også var i tvivl om, hvorvidt der skulle lovgives om det,« siger Karen Jespersen og understreger, at tørklæder ikke vedrører hendes ressortområde.

I Folkeskolens formålsparagraf står der

 Stk. 3. Folkeskolen skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati.

For en del tid siden var der en dommer der argumenterede for at dommere i danske retssale godt kunne bære det muslimske slavesymbol. Det blev skudt i sænk med det argument at tørklædet repræsenterede et modsat juridisk end det dommere er sat til at repræsentere. Dommeren vil ud af munden sige “thi kendes for ret”, mens hendes påklædning ophæver selve rettens autoritet. Det samme kan siges om en lærer der manifesterer sharia i sin påklædning og det er skuffende at Karen Jespersen overser denne banalitet.

4 Kommentarer »

 1. Hører muslimske lærere overhovedet hjemme i Folkeskolen? Er det ikke misforstået tolerance og frisind., hvis vi lader vores børn blive opdraget af muslimer. Sålænge en muslim i Danmark var en sjældenhed kunne det være en spændende kuriositet at vise frem, for børnene. Det sjove er ophørt for længe siden.
  En lærer bør være medlem af Folkekirken, det er jo landets fremtid det drejer sig om.
  fhv grisehandler

  Comment by fhv grisehandler — September 14, 2007 @ 9:18 am
 2. Karen er dumpet, og må betragtes som åndeligt prostitueret. Nu er hun i Venstre for at få flere penge.

  Comment by Kimpo — September 14, 2007 @ 11:57 am
 3. Fhv grisehandler:

  Rolig nu. Alle islamister er muslimer, men ikke alle muslimer er islamister.

  VH
  Jacob A

  Comment by Jacob A — September 14, 2007 @ 4:12 pm
 4. Jacob A-

  Så længe det er umuligt at skelne en islamist fra en kulturmuslim må man som muslim nok indstille sig på et vist forbehold fra de Vantros side .

  Det er for sent at erkende sin fejlbedømmelse, når bomben er udløst .

  Når selv muslimske læger tager islamismen til sig …..

  Trist det forholder sig sådan - men hvad skal vi gøre ?

  Det allerbedste var, om muslimer kunne holde sig derhjemme i de islamiske lande - og vi i vores .

  Der er masser af andre lande vi kan samarbejde med på alle leder og kanter - og rejse til på ferier .

  Der ville ikke indtræffe katastrofer om vi holdt os totalt væk fra de islamiske områder .

  Tværtimod !

  Comment by Vivi Andersen (Islamofob) — September 15, 2007 @ 12:41 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress