Et par borgerlige ord om tidsånden

Diverse — Drokles on June 6, 2012 at 4:49 pm

Selsing har et fremragende indlæg om Distortion i Jyllands-Posten

Jeg skammer mig over, at min by lægger gader til Distortion-festivalen. Det udtrykker en forfalden kultur, der forfremmer ungdomsudskejelser til noget særligt fint. En officiel sanktionering af destruktiv adfærd. Et aggressivt stykke symbolpolitik til bekæmpelse af ordentlighed, høflighed og borgerlighed. ”Vi” fejrer kravløsheden, den evige og totale fest. Vi er tilbage til romertidens dekadence, men i en ny, forringet velfærdstaberudgave. Folk hælder dåseøl i gabene på hinanden i stedet for vindruer, men temaet er det samme: slæng dig hen, giv los, tænk på dig selv og din nydelse. Carpe diem.

Politikerne i Borgerrepræsentationen ser byen som deres helt personlige legeplads (flere af borgmestrene er praktisk talt børn). Her kan de tumle og eksperimentere til egen fornøjelse De vil have modeuger, madfestivaler og ungdomsdruk. De har ingen respekt for byens historie og borgernes småborgerlige problemer. Hverdagsproblemer, og hverdagshensyn. Som eksempelvis det at kunne komme ind og ud af byen. At kunne gå på gaden uden at falde over tomme øldåser, pizzabakker, opkast og urin. At kunne sove om natten. Frank Jensens ’Børnenes By’ er ikke så børnevenlig under og efter bemeldte festival. Selvom man blandt andet sælger lortet på at være for de mange. En mangfoldighedsmanifestation. Hvor latterligt.

Politikerne i Borgerrepræsentationen bilder sig ind, at København skal leve af at være smart og kreativ. De tager grueligt fejl. VI skal leve af at tage os sammen.

En Peter Andreas Fog tilføjer så rigtigt

Umodenheden dyrkes med religiøs iver. Distortion er ikke en fest men en anmasselse, som navnet også siger. Den ville ikke være populær, hvis den blev arrangeret i KB Hallen. Den skal foregå helt inde i småborgernes (skatteydernes og altså de der betaler festen i mere end en forstand) hjem. Den er in-your-face og intet andet, ligesom homovielser.

Imens stander fædrelandet i våde, som Uhrskov har beskrevet fra en økonomisk vinkel. Han koger tidsånden ned i Jyllands-Posten

Tiden tilsiger ansvarsløshed, et ganske særligt vestligt kendetegn. Hvad angår almindelig hedonisme, er den vestlige kultur aldeles på førstepladsen. Ingen andre - heller ikke andre rige ikke-vestlige lande - kunne drømme om at betragte navlepilleri og øjeblikkelig behovstilfredsstillelse som selve livets mening.

Jeg vil tage en stikprøve fra Politiken

På fredag holder Radikal Ungdom nemlig en støttefest med titlen ‘Skæg og Bryster’, hvor formålet er at hjælpe Malene Lang Hansen med at få råd til de silikonebryster, hun så brændende ønsker sig.

»Transpersoner i Danmark oplever daglig diskrimination. Transseksualitet og kønsidentitetsforstyrrelser står f.eks. på listen over sygdomme og helbredsproblemer, ligesom kirurgiske ændringer er et krav for at få anerkendt kønsskifte«, udtaler Ditte Søndergaard, formand for Radikal Ungdom.

Politisk indignation.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress