Glidebane

Diverse — Drokles on May 23, 2012 at 6:57 pm

Peter Kurrild-Klidtgaard bekymrer sig i et glimrende indlæg på Berlingske Tidende over at den nye regering med skatteminister Möger Petersen i spidsen vil vende bevisbyrden så man kan antages medskyldig hvis det viser sig at man har benyttet en håndværker der snyder i skat.

Al erfaring fra nyere dansk politik–fra EF/EU, påbud om sikkerhedsseler, indgreb overfor rygning, omvendt bevisbyrde i miljøspørgsmål m.v., overvågning og registrering af borgerne–sandsynliggør, at en magt, der gives til et formål, med tiden vil blive brugt til flere, andre og bredere formål. Hvis købere af varer og serviceydelser har pligten til at indberette til staten her, og vil kan blive straffet hvis sælgeren ikke gør det dér, hvorfor skulle man så lade det blive ved det?

Nemlig, et systems fallit løses ved endnu mere vidtgående beføjelser og ressourcer til systemet. Med det ind mente springer vi til England, hvor en kvindelig science fiction forfatterinde, Elizabeth Moon, på BBC argumenterer for at registrere alle spædbørn med stregkode

“If I were empress of the Universe I would insist on every individual having a unique ID permanently attached - a barcode if you will; an implanted chip to provide an easy, fast inexpensive way to identify individuals.

It would be imprinted on everyone at birth. Point the scanner at someone and there it is.

Having such a unique barcode would have many advantages. In war soldiers could easily differentiate legitimate targets in a population from non combatants.

This could prevent mistakes in identity, mistakes that result in the deaths of innocent bystanders. Weapons systems would record the code of the use, identifying how fired which shot and leading to more accountability in the field.

Anonymity would be impossible as would mistaken identity making it easier to place responsibility accurately, not only in war but also in non-combat situations far from the war.”

Med Kurrild-Klidtgaards kloge ord om at magt der gives til et formål vil blive brugt til alt andet trækker Steven Goddard på historien

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress