Det gode Sverige

Diverse — Drokles on September 10, 2007 at 2:27 pm

Jeg så en artikel i Politiken, en typisk Politiken om, hvor gode svenskerne er til det, der med globalisering og muslimer og konflikt.

På den anden side af øresund er svenskerne langt mere venligt stemt over for indvandrere og flygtninge.

Og derfor sætter den svenske Muhammedkrise ikke i samme grad sindene i kog hos svenskerne, som den gjorde det hos danskerne.

Det vurderer ekspert i svenske forhold Dr. Scient. Pol. Hans Mouritzen.

“I Sverige er alle svenskere, uanset om man er født i Sverige eller lige er kommet til landet”, siger Hans Mouritzen, der også leder forskningen i udenrigspolitik ved Dansk Institut for Internationale Studier, DIIS.

“I Danmark derimod havde vi haft en ophedet udlændingedebat længe inden Muhammedkrisen. Og tegningerne var jo som at tænde en tændstik i en benzin-os”, konstaterer han.

Jeg vidste ikke hvad jeg skulle sige til dette uden at trevle hele argumentationen fra Muhammedkrisen op igen. Dette vrøvl går på to kunstige ben. Det ene ben er udlægningen af muhammedkrisen, som stemmer overens med imamernes og Tøger Seidenfadens. At det ikke bare er enkelte tegninger men hele og at vi derfor selv er ude om det og at vi hellere må stoppe med at være os. Opfør dig ordentligt vi har gæster - gæster i al evighed.

Det andet ben er svenskernes cool tilgang til krisen, der ikke bliver en krise. Sofakongen gjorde mig forleden opmærksom på nogle debatindlæg i den svenske avis Aftonbladet, som ikke tyder på at afsvenskificeringen ikke er det store folkelige projekt. Her et billede af de første diskussionsfora, som de så ud kl.14:15 i dag

aftonposten.jpg

Man kan selv læse nogle af debatterne og forvisse sig om at Danskerne ikke adskiller sig så synderligt meget fra svenskerne, vi er blot ikke tilhængere af fortrængning. Sofakongen noterer lakonisk “Et noget andet billede end det Poltiken prøver at tegne…“.

Nu ved jeg godt at man ikke skal løbe for stærkt med diffuse historier, men fra Dagens Nyheter

Nästan var tredje lärare utsätts för våld eller hot på jobbet varje år. Det visar en undersökning från Arbetsmiljöverket. Enligt en rapport från Lärarnas riksförbund upplever mer än hälften av landets lärare dessutom att våld och hot blir vanligare.

- De flesta lärare som jag varit i kontakt med törs inte prata om händelserna och träda fram öppet, säger Metta Fjelkner, ordförande för Lärarnas riksförbund.

- Många väljer hellre att lämna yrket för de har svårt att klara att gå tillbaka efter att de utsatts för våld eller hot. Var tredje anmälan till Arbetsmiljöverket förra året handlade om just skolan. Många anmälningar handlade om lärare, men oftast är det elever som både drabbas och ligger bakom våldet.

De senaste åren har anmälningarna till verket mer än fördubblats och siffrorna pekar mot att 2007 blir värsta året någonsin. DN har granskat närmare 200 anmälningar - och läsningen är skrämmande.

Det finns allt från dödshot till grov misshandel.

Stefan Hult, inspektör på Arbetsmiljöverket, menar att trots att siffrorna stiger är mörkertalet fortfarande omfattande.

- Anmälningarna vi får in är bara toppen av ett isberg, säger han.

För trots skyldigheten att anmäla missförhållanden är många inom skolvärlden så avtrubbade av våldsspiralen att gränsen för vad som betecknas som “allvarlig skada för liv och hälsa” blir flytande.

Sveriges velordnede samfund er en del af historien. Der sker noget i Sverige og de ved ikke hvad det er.
Mens den politiske og “videnskablige” elite fokusere på nogle ganske enkle parametre for det gode samfund, som tolerence og eftergivenhed overfor barbariske religioner, falder Sverige som samfund fra hinanden. Volden i Sverige siger det modsatte; at tilliden mellem mennesker og til samfundet er i opløsning.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress