Islamdebatten i de landsdækkende aviser
Jyllands-Posten skriver at “[t]emperaturen i udlændingedebatten er faldet kraftigt i de senere år.”
Det viser en optælling, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget af, hvor meget 12 forskellige ord fra udlændingedebatten har været brugt i de landsdækkende aviser.
Eksempelvis optræder »muslim« i 2011 i 38 pct. færre artikler og læserbreve end i 2001 - og hele 68 pct. mindre end i 2006, da Muhammed-krisen rasede. Et ord som »fundamentalist« bruges 70 pct. mindre end for 10 år siden, ligesom der er sket store fald for bl.a. »imam«, »halal« og »danskhed«.
Ümet Necef mener at der er fundet et konsensus om de brede linier i udlændingedebatten, Muslimernes fællesråd taler om flere nuancer (hvilket betyder en kombination af selvcensur og løgne), Pia Kjærsgaard mener at det er et mere naturligt leje og Social- og integrationsminister Karen Hækkerup glæder sig fordi det bliver lettere at tiltrække endnu flere udlændinge. Men der er en helt banal forklaring på at temperaturen er faldet i de landsdækkende aviser kan man læse i Journalisten.dk
Fire ud af fem danske journalister ville stemme på regeringen eller Enhedslisten, hvis der var valg i dag. Knap hver tredje ville stemme på De Radikale. Det viser ny stor undersøgelse.
2 Kommentarer »
RSS feed for comments on this post. TrackBack URI
Når redaktørerne luger muslimkritiske indlæg bort, inden de kommer i avisen, så er det klart at kritikken reduceres.
Det gælder ikke mindst Jyllands Posten.
Så gider folk ikke læse aviserne, og oplagene falder.
Så enkelt er det!!!
falkeøje
Desværre er Politiken i fremgang så der er en del af befolkningen som er begejstrede for udlugningen af den triste del af virkeligheden. Men det er selvfølgelig ikke noget nyt, det er jo dem, der har skabt denne triste virkelighed i første omgang.