Khaderfilm bliver endlig vist i USA

Diverse — Drokles on August 31, 2007 at 12:57 am

Fra Jyllands-Posten 

Efter flere måneders tovtrækkeri er det endelig lykkedes journalisten Martyn Burke, USA, at få vist sine to dokumentarfilm, ”Islam vs. Islamism”, (Islam kontra islamisme) som planlagt på det public service-baserede tv-netværk, PBS, i USA.

Samtidig har der været så meget røre om, hvorfor PBS forsøgte at forhindre, at dokumentarerne blev vist, at det officielle regeringskontor, Inspector General i Washington, nu har iværksat en undersøgelse af forløbet.

Dette forstærker blot det kontroversielle forløb om de to film med undertitlerne ”Voices from the Muslim Center” og ”Muslims against Jihad.”

(…)

Undersøgelsen er iværksat efter en lang række protester bl.a. fra medlemmer af Kongressen i USA, som har undret sig over, hvorfor PBS valgte at standse den planlagte sending af filmene.

Argumenterne har bl.a. været kritik af, at den neokonservative tidl. rådgiver for præsident Ronald Reagan, Frank Gaffney, også sat penge i produktionen udover PBS’ midler, og det skulle have medført en uhørt kritisk tilgang til muslimer.

Selv mener Martyn Burke, at det handler om en gruppe mennesker i PBS tilsyneladende har haft for store sympatier for islamisterne, som også repræsenterer en økonomisk magtfaktor, da mange af dem finansieres af rige wahabistiske saudiarabere, som Burke også dokumenterer.

Og det er hvad det er, men artiklen slutter med denne bizarre detalje

Selv om filmene nu bliver vist, er kampen mod de islamister, som vil forhindre udsendelsen af filmene endnu ikke afsluttet, forudser Martyn Burke.

Han fortæller, at sidste uges sending på en PBS-station i Tampa i Florida efter hans opfattelse blev saboteret.

»Tampa er kendt som et center for islamister, der bl.a. inkluderer universitetsprofessorer, som har samlet penge ind til Hamas. Da udsendelsen kørte på PBS i Tampa, udviklede der sig pludseligt tekniske problemer, og signalet faldt hele tiden ud. Jeg tror, at vi vil se lignende tilfælde i andre byer,« siger Martyn Burke.

Øøhhh

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress