Endelig!

Diverse — Drokles on April 11, 2012 at 5:15 pm

Det slider på ens humør at overvære mediernes og regeringens maniske optagethed med den yemenitiske kværulant Abdulhadi Al-Khawaja, som nogle gange omtales som “dansk statsborger” og andre gange direkte som dansker. En dansker som ifølge Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten fortjener en pris ifølge Danmarks Radio

Den sultestrejkende dansker Abdulhadi al-Khawaja bliver årets modtager af en ytringsfrihedspris, der hvert år 1. maj uddeles af SF og Enhedslisten.

Det er regeringspartiet SF og støttepartiet Enhedslistens lokalafdeling i Gladsaxe, der står bag prisen, som tidligere er gået til blandt andre Roj-TV og whistlebloweren Frank Grevil.

Prisen uddeles til personer eller organisationer, der har gjort en indsats for ytringsfriheden trods personlige omkostninger.

At al-Khawaja skulle modtage prisen blev besluttet tilbage i marts, fordi hans navn allerede der lyste op som en, der havde kæmpet for ytringsfriheden.

Manden, den kone vi kender til og hans døtre kan ikke et ord dansk udover “asyl!”. Uriasposten skrev allerede for at år siden om fænomenet fra Yemen

Den danske statsborger Abdulhadi Al-Khawaja er i disse dage for retten i Bahrain, hvor han er sigtet for terror i regimets betydning af ordet. De Konservative med Lene Espersen i front, følger sagen tæt i håb om at påvirke retsagens udfald, og når nu naive sjæle har givet manden dansk pas, så skal regeringen selvfølgelig arbejde for at få ham hjem, sådan må det nødvendigvis være.

Problemet er mediernes dækning. I flere måneder har vi hørt om det ‘det arabiske forår’, som udtryk for et bredt og folkeligt ønske om demokrati, men det har været småt med egentlige revolutionshelte. Retsagen mod Al-Khawaja falder således på et tørt sted, og det er formentligt en af grundene til at medierne ukritisk har gjort datterens partsindlæg til sandhed. Hun mener han er fængslet for at opildne til “prodemokratiske protester” (TV2, 25/5; RB 26/6), og medierne betegner ham over en kam som værende ‘menneskerettighedsaktivist’ (eks. P1, 23/5).

(…)

Opdate 31/5-11. Selvom intet større medie har skrevet om de Bahrain’ske oprøreres tætte forhold til Iran, så hævder Zahra al-Robaai i dagens Politiken, at oprørerne “bliver portrætteret som uromagere, der er betalt af den iranske regering”. Vestens ageren handler ifølge hende mere om “olie og magt end om demokrati”, og hun pointerer samtidig, at oprørerne kæmper for “frihed og demokrati”. Hun er talskvinde for Imam Ali-moskeen, og tjekker man deres officielle hjemmeside, så har hun eksempelvis lagt følgende online, hvad kraftigt indikerer at målet ikke er et et demokratisk Bahrain, men et shia-islamistisk ditto.

“At blive revolutionær, er ikke et spørgsmål om kendskabet til at være en god soldat, der kæmper effektivt, eller at være et menneske der roser oprigtigt (udviser støtte til revolutionen). At være revolutionær, er at leve hele dit liv, dine tanker, dine følelser, dine forhold, din levevis som grundlag til revolutionen; dette er Islam.“ (lagt online af ‘Zahra’, 26. maj 2011: Hvordan man bliver Revolutionær!)

Opdate 23/6-11.

“Også den 50-årige al-Khawajas datter Zainab reagerede med vrede over dommen og råbte »Gud er stor« inde i retssalen.” (Politiken, 22/6-11)

Og Uriasposten våndede sig igen forleden over det absurde teater og endnu engang i dag. Men nu har Dansk Folkpartis Søren Espersen endelig fået nok og tak for det. Fra DR

- Jeg vil gerne vide, hvad er det der gør, at vi sætter sådan et stort apparat i gang for at få en mand fri og få ham til Danmark, hvis han i virkeligheden bare er en shiamuslim, siger Søren Espersen.

Regeringen bør holde igen
- Det er hans egen vurdering, om han vil tage livet af sig selv, men det bør ikke betyder, at en dansk regering pludselig skal smide alt, hvad de har i hænderne, og begynde alle mulige ting.

- Oven i købet til et menneske som vi ikke rigtig kender noget til, hvad er det hans ærinde er? Er han en menneskerettighedsaktivist, en demokrat, der vil indføre demokratiske tilstande i Bahrain, eller er han en gemen shia-islamist, som bare vil have et andet styre?

Løsagtig omtale
Han anklager samtidig aviserne for at være løsagtige i deres omtale af sagen.

- Aviserne har været utrolig løsagtige i deres omtale af den her mand, har ikke fortalt, hvad det er, der er hans baggrund. Vi ser islamister omkring ham.

- Hans kone og døtre er iklædt store slør, der næsten dækker deres ansigt, så han må altså have en anden dagsorden, end det der hedder friheder, menneskerettigheder og kvinders frigørelse, siger Søren Espersen.

Og Espersen har spurgt Udenrigsminister Søvndal følgende

- Vil Udenrigsministeren oplyse, hvorvidt Abdulhadi al-Khawaja i hans øjne er en menneskerettighedsaktivist, der arbejder for et sekulært demokrati - eller om han er en shia-islamist, som arbejder for indførelse af et islamistisk styre i Kongeriget Bahrain?

- Vil Udenrigsministeren udrede Abdulhadi al-Khawajas familieforhold - idet ministeren bedes oplyse mandens alder, hvem han er gift med - samt hvor gamle parrets børn er? Ministeren bedes endvidere oplyse, hvorvidt al-Khawaja eventuelt har flere koner?

- Vil udenrigsministeren oplyse, hvilken kriminalitet, Abdulhadi al-Khawaja er tiltalt og dømt for i Kongeriget Baharain - og yderligere oplyse, hvorvidt han er efterlyst i andre lande for sin kriminalitet?

Den slags er “Uanstændigt, kynisk og chokerende” ifølge Naser Kahder, som i Politiken kalder Al-Khawaja ”en sekulær og venstreorienteret frihedsforkæmper“. Og Fathi Il-Abeder rasende” over Dansk Folkepartis Søren Espersen fordi han “kender [Al-Khawaja], og jeg ved, hvad han står for“. Hvor betryggende at forlade sig på de to limhjerners dømmekraft. Uanset, hvad der deles ud 1. maj tager venstrefløjen, medierne og vores tilflyttede mellemøst-og-demokratieksperter selv prisen.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress