Svenskerne vs islam

Globalisering, Multikultur, Pressen — Drokles on August 28, 2007 at 2:15 am

Sverige’s leflen for islam ser nu ud til at få nogle gevaldige ridser i lakken. Den 9. August trykte den svenske avis Nerikes Allehanda en tegning af Muhammed og det har endelig fået en reaktion fra Iran. Den iranske regering har gennem den svenske ambassadør protesteret og svenskernes formastelige frihed. Fra Ekstra Bladet

- Jeg har nu overdraget protesten til Stockholm. Hvad der sker herfra, ved jeg ikke. Jeg er blot budbringer, siger Ginilla von Bahr, der er urolig for, om protesterne skal sprede sig og forudsage uroligheder. - Ja, vi ved jo, hvad der sket, da Jyllands-Posten publicerede deres Muhammedtegninger. Bliver der demonstrationer foran ambassaden, er vores højeste prioritet at beskytte personalet, men det er der endnu ikke noget, der tyder på. Men vi har højt beredskab, siger hun.

Og det er nok klogt. Men hvordan med sverige? Jo der har man åbenbart en social politik med at ansætte redaktører der lige er kommet ud af 20 års koma.

Chefredaktøren Ulf Johansson står fast ved tegningen og den lederkronik, der er tale om. - At Irans regering reagerer på denne måde påvirker ikke min indstilling til publiceringen, siger han. Han er overrasket over, at de svenske muslimer ikke kan se, i hvilken sammenhæng billedet er trykt.

Hvordan kan det dog kome bag på manden? Der skal bukkes fra svensk side, men spørgsmålet er om ikke allerede svenskerne står så foroverbøjet at de ikke vil kunne holde balancen. Men det kan glæde Tøger Seidenfaden at Danmark nu har fået en konkurrent til rollen som hele verdens alletiders mest forhadte svøbe eller hvad det er han går og lyver om. Personligt ser jeg frem til dette møde, svenskerne er jo så dygtige til forståelse og respekt og det til trods

Muhammed Omar, chefredaktör för den muslimska tidskriften Minaret, tror att upprördheten beror på att profeten framställs på ett negativt sätt.
– Hade profeten Muhammed i stället framställts som en hjälte hade nog inte många brytt sig, säger Omar.
– Många muslimer uppfattar inte att den här bilden visar den historiske Muhammed utan tror att den riktar sig mot oss muslimer som lever i dag.

Ja, hvor vover svenskerne egentlig det? De skulle have tegnet Muhammed som en helt.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress