Henrik Dahl om Christiania

68 — Drokles on August 25, 2007 at 8:35 am

Fra Politiken

»Det palaverdemokrati har ikke virket. Det har givet et konservativt system. De ville væk fra statsmagten, men glemte, at staten beskytter de svage. Et borgerligt-liberalt demokrati er i virkeligheden meget bedre end palaveranarkisme. Det beskytter de svage og giver mere dynamik«, siger han.

»Det har vist sig at være en lukket, selvsupplerende sekt - og det var næppe planen. Det var en sekt, der kunne gennemtvinge sin vilje«, forklarer han.

Imod lovliggørelse af besættelse
Henrik Dahl tager afstand fra fristadens langstrakte besættelse af det tidligere kaserneområde, som beboerne får lov at beholde med den nye aftale, der er indgået med Slots- og Ejendomsstyrelsen.

»Jeg synes ikke, at forbrydelse skal betale sig. Heller ikke selv om det har stået på længe nok. Jeg er principielt imod alle forsøg på at sætte sig op mod statsmagten. Hvad bliver det næste: At der skal indføres sharia i Mjølnerparken? Jeg mener ikke, at staten skal opgive sin overhøjhed over sit territorium«.

Grænser for pragmatisme
Han vedstår, at Christiania-aftalen er en pragmatisk løsning, som betyder, at samfundet undgår ballade og sammenstød, hvis det var blevet nødvendigt at rydde fristaden med magt.

»Man kan diskutere, hvor pragmatiske vi skal være. Vi var ogås pragmatiske over for tyskerne under anden verdenskrig og det tjente os godt. Men i dag ville mange gerne have været det foruden. Hvor meget skal man betale for pragmatisme?«, spørger han.

»Jeg kan ikke se noget godt ved det«. siger han om fristaden og håber, at det vil få en gavnlig effekt, at fristadens gamle stok nu vil blive blandet op med almindelige beboere«.

Glimrende.

4 Kommentarer »

 1. Henrik Dahl kan godt være ganske fornuftig, når han vil. Han er jo ikke dum 24 timer i døgnet.

  Comment by fhv grisehandler — August 25, 2007 @ 9:24 am
 2. Nej, han er en af dem der modnes med alderen. Han startede jo i SF, så det siger noget om, hvor langt han er nået.

  Comment by Drokles — August 25, 2007 @ 5:12 pm
 3. Bebyggelsen af det gamle historiske voldanlæg er en vederstyggelighed.
  Næsten alt andet - bare ikke det.

  falkeøje

  Comment by falkeøje — August 25, 2007 @ 7:02 pm
 4. Enig!

  Comment by Drokles — August 25, 2007 @ 9:30 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress