Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 535

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 542

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 578

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » I know what you did last summer


I know what you did last summer

Diverse — Drokles on March 31, 2012 at 12:43 pm

Engang var denne graf almen viden for de der interesserede sig for det historiske klima

screenhunter_78-may-11-10-03

Som man kan se går det op og ned i denne verden uanfægtet vores tilstedeværelse. Sådan noget rod gør det svært at sælge ideen om klimaet i harmonisk og uforstyrrelig balance, som bliver fuck’ed-up af vores eksistens. Hvis man lægger en CO2 kurve, som har en form som en is-hockeystav med bladets begyndelse hvor industrialiseringen tager fart henover denne klimagraf vil der således ikke være noget sammenfald. Og uden sammenfald er det svært (skønt ikke umuligt) at etablere sammenhæng. Derfor ville det for alle der oprigtigt mente at CO2 var en trussel imod klimaets stabilitet være en velsignelse, hvis ikke temperaturen havde udviklet så umedgørligt. Drømmen satte sig også hos de, der ikke var helt så oprigtige. Dr. David Deming fortalte om et møde med en ikke helt oprigtig forsker. Fra Appinsys.com

“I had another interesting experience around the time my paper in Science was published. I received an astonishing email from a major researcher in the area of climate change. He said, “We have to get rid of the Medieval Warm Period.The existence of the MWP had been recognized in the scientific literature for decades. But now it was a major embarrassment to those maintaining that the 20th century warming was truly anomalous.”

Hvis man dog bare levede i en verden, hvor den accelererende udledning af CO2 nøje matchede den globale temperaturs udvikling ville der ikke være noget at rafle om. Så ville udviklingen i sandhed være unprecedented, uden fortilfælde - i hvert fald i de seneste 1000 år. Og med et så klart og unikt bevis ville man også kunne tale om at teorien var unequivocal - ubestridelig. Debatten ville være ovre. Resultatet af drømmen om at komme af med den middelalderens varmeperiode var følgende graf

hockey_stick_chart_ipcc_large

Som man kan se er klimaet nu i en naturlig balance indtil mennesket begynder at sænke børnedødeligheden. Enkel og overbevisende graf, som nøje korresponderer med udledningen af CO2; hvor der er sammenfald er der nok også sammenhæng. Så overbevisende var denne graf, konstrueret af en amerikansk dendrolog, Michael Mann, at den på tværs af hidtidig konsensus blev vedtaget af Klimapanelets inderkreds og røg på forsiden af deres store klimarapport. Et nyt konsensus var vedtaget på baggrund af en enkelt graf, der ikke engang var blevet peer-review’ed. Det vakte undren og bekymring blandt flere fagfolk, selv ind i inderkredsen af FN’s forfatterpanel, men fristelsen til at lukke debatten en gang for alle var altså uimodståelig. Grafen blev et ikon for klimaet og Michael Mann blev en del af en inderkreds i FN’s Klimapanmel, der skrydende kaldte sig selv for The Hockey Team efter deres begejstring for ishockeystavsgrafen.

Ishokeystaven skurede også i øjnene på ærlige mennesker og kom under stigende kritik, og efter nogle år med bitter tovtrækning om adgang til de rå data blev den afsløret som afsindigt videnskabeligt sjusk - i mangel af bevis på at den var bevidst svindel - af et par canadiske matematikere. Skønt The Team har holdt fast i grafens videnskabelige lødighed opstod der også hos dem, endda også Mann selv, et behov for at distancere sig fra dens kontroversiellitet. The Hockey Team har derfor siden da fortrudt deres eget øgenavn.

I et afgørende interview med BBC i 2010 udtalte kreatøren af Klimapanelets temperaturkurver, Phil Jones, sig derfor således om den middelalderlige varmeperiode

G [BBC] - There is a debate over whether the Medieval Warm Period (MWP) was global or not. If it were to be conclusively shown that it was a global phenomenon, would you accept that this would undermine the premise that mean surface atmospheric temperatures during the latter part of the 20th Century were unprecedented?

[Phil Jones] - There is much debate over whether the Medieval Warm Period was global in extent or not. The MWP is most clearly expressed in parts of North America, the North Atlantic and Europe and parts of Asia. For it to be global in extent the MWP would need to be seen clearly in more records from the tropical regions and the Southern Hemisphere. There are very few palaeoclimatic records for these latter two regions.

Of course, if the MWP was shown to be global in extent and as warm or warmer than today (based on an equivalent coverage over the NH and SH) then obviously the late-20th century warmth would not be unprecedented. On the other hand, if the MWP was global, but was less warm that today, then current warmth would be unprecedented.

We know from the instrumental temperature record that the two hemispheres do not always follow one another. We cannot, therefore, make the assumption that temperatures in the global average will be similar to those in the northern hemisphere.

En gang til

Of course, if the MWP was shown to be global in extent and as warm or warmer than today then obviously the late-20th century warmth would not be unprecedented.

Dette er betydningen af middelalderens varmeperiode. Hvis ikke der er sammenfald er der sikkert heller ikke sammenhæng. Udviklingen er i så fald ikke unprecedented og så vil teorien ikke være unequivocal. Men mere end det, Panelets videnskabelige troværdighed vil være grundstødt. Jones erkender den store betydning men holder dog også døren åben for at MWP ikke nødvendigvis var global ved at nævne at vi ikke kender udviklingen på den sydlige halvkugle, der jo mest er dækket af vand. Den sikre overbevisning om klimaets virkelighed og udvikling hvilede altså i dette nu på en teoretisk mulighed i det man ikke vidste noget om. Hvilken skråsikkerhed. Men nu har man fundet beviser på Middelalderens varmeperiode og den Lille Istids eksistens på den sydlige halvkugle. Fra Daily Mail

Current theories of the causes and impact of global warming have been thrown into question by a new study which shows that during medieval times the whole of the planet heated up.

It then cooled down naturally and there was even a ‘mini ice age’.

A team of scientists led by geochemist Zunli Lu from Syracuse University in New York state, has found that contrary to the ‘consensus’, the ‘Medieval Warm Period’ approximately 500 to 1,000 years ago wasn’t just confined to Europe.

In fact, it extended all the way down to Antarctica – which means that the Earth has already experience global warming without the aid of human CO2 emissions.

Nu er middelalderens varmeperiode, altså global. Med Phil Jones egne ord og de ord som konsensus tænker i er opvarmningen i det tyvende århundrede ikke uden fortilfælde og derfor er teorien om menneskeskabt global opvarmning ikke ubetvivlelig. Klimapanelets skråsikkerhed og de medfølgende forudsigelser hviler på forkerte præmisser, hvilket så fint forklarer hvorfor deres forudsigelser altid tager fejl. Og det betyder at FN’s klimapanel ubetvivleligt er i en troværdighedskrise uden fortilfælde.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress