Det er dine penge, som skal redde verden

Diverse — Drokles on March 28, 2012 at 7:54 pm

I Weekendavisen hedder en artikel om Dongs fyrede direktør Anders Eldrup ildevarslende “Manden der ville redde verden“. Den slutter således

Bag den saglige og nøgterne fremtræden brændte en lidenskab, som Eldrup selv har fortalt om i en artikel i dagbladet Information i 2011. Her fortæller han om det, som for ham personligt er blevet en afgørende drivkraft: Klimatruslen. Om Al Gores film, En Ubekvem Sandhed, der i 2007 gjorde et stærkt indtryk på ham, og om månederne op til klimatopmødet COP15 i København i 2009, hvor der var “en særlig stemning, næsten en vækkelse, som vi også var en del af. Klimaproblemets alvor stod i forgrunden”.

Siden er klimatruslen blevet værre. Måle3t om at holde sin under en global temperaturstigning på to grader fortonede sig, men det fik ikke Eldrup til at give op og læne sig tilbage:

“En ‘vent og se’-holdning duer ikke, når man kigger ud af vinduerne og registrerer, hvad der sker. Så vi har efter COP15 accelereret vores omstilling væk fra den gamle energiproduktion over mod den ny. Vores restriktion er selvfølgelig, at vi også skal levere et overskud af en pæn størrelse, så vorees dobbelte ambition er at være det energiselskab i verden, der hurtigst stiller om og samtidig viser økonomital, der mindst er på højde med andres. Hvis vi kan præstere den dobbelte fortælling at stille om hurtigere end andre og tjene flere penge, så giver det jo andre lyst til at gøre det samme.

For Anders Eldrup var det centrale “at finde de nødvendige greb for at bygge et samfund, der er mere i pagt med naturen”.

Og kunne det globale politiske establishment og FN ikke levere varen, ja så var der måske for Eldrup kun én anden måde at gøre det på. Som han selv formulerede det: “Vi er nødt til at gøre det selv.”

Og der bliver ingen penge tilbage til din pension ifølge Altinget

Pensionskapitalen kan meget vel være med til at finansiere den grønne omstilling i Danmark. I hvert fald melder PensionDanmark sig interesseret i at investere pensionsmilliarder i energiaftalens havvindmølleprojekter ved Kriegers Flak og Horns Rev. “Nu skal der først laves et udbud fra Energistyrelsen. Men herfra er meldingen, at vi er interesseret i at udvide vores investeringer i havvindmølleparker,” siger adm. direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen.

(…)

“Det banebrydende ved vores partnerskabsmodel er, at det er det første eksempel på en model, hvor en pensionsinvestor går ind som direkte medejer af et energianlæg. Normalt investerer pensionsselskaber via fonde og andre instrumenter, men det fordyrende led er vi gået udenom ved at gå ind som direkte investor med en partner som Dong Energy,” fortæller Torben Möger Pedersen.

Så lad os håbe at verden står til den tid, skønt vi ikke har råd til at bo i den.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress