Man kan ikke både blæse og have mel i munden

Diverse — Drokles on March 26, 2012 at 9:45 pm

Fra Aarhusportalen

billede-331

Formålet med dette projekt er at give herboende muslimer en bedre mulighed for at udøve sin tro på dansk jord, men det skal samtidigt være et hus, der kan bruges til dialog, diskussion og udvikling, som Forening for Moské og Islamisk Center skriver på deres hjemmeside. Det skal i den henseende fungere som et videnscenter for islam og skal signalere åbenhed.

Flertal i byrådet

Man forventer, at byggeriet i alt vil blive på ca. 3500 m2. Der er et flertal i byrådet om idéen med en moské, så medmindre der kommer argumenter, der kan ændre flertallets holdning, har folkene bag projektet gode muligheder for at få godkendt en konkret byggeansøgning.

Fra Jyllands-Posten

Friby-ordningen, der sikrede, at Aarhus ville give ly til en forfulgt forfatter i to år, er sparet væk.

(…)

»Vi har været tvunget til at skære ind til benet, og ting, der kunne findes penge til i opgangstider i for eksempel 2007, har vi ikke længere råd til,« siger den konservative kulturrådmand.

(…)

»Vi har lige set en politisk manifestation for tolerance med opbakning fra et enigt byråd. Muhammed-tegningerne blev publiceret her i byen. Ytringsfrihed er ikke bare skåltaler, det er noget, vi vil kæmpe for,« siger Aage Rais-Nordentoft.

»Ytringsfrihed må aldrig blandes sammen med økonomi. Det er helt uholdbart, hvis vi indstiller støtte til ytringsfrihed med et argument om, at det er der ikke råd til,« siger han.

»Og netop det, at Tendai Tagarira har fået asyl som politisk flygtning, understreger, at friby-ideen fungerer. Så meget desto større grund er der til at byde endnu en forfulgt forfatter velkommen til Aarhus,« siger den aarhusianske kulturpolitiker.

Hvorledes ordningen uden indhold har kostet penge skal man nok være politiker for at forstå.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress