De hvide farver

Diverse — Drokles on March 27, 2012 at 4:12 pm
En god ven sendte mig denne artikel fra Politiken, hvori det blandt andet hedder
Ydre Nørrebro har nu fået et nyt trækplaster for bydelens sultne borgere.

I den nyåbnede Cafe Le Rouge holdes der hver anden tirsdag i lige uger folkekøkken for alle interesserede. Her kan man for 40 kr. få sig et måltid mad og en god snak med sidemanden.

Et folkekøkken associeres som regel med batik-tryk, langt hår og venstredrejede politiske holdninger.

I det nystartede folkekøkken i Nørrebrohallen glimter disse typer ved deres fravær.

Ved et af de runde borde sidder en gruppe forældre og fører en hyggelig samtale, mens deres unger fiser rundt om bordet, eller over til legeområdet i hjørnet.

De mindste børn, der endnu ikke kan løbe rundt selv, sidder på skødet af forældrene. Suttekludene på bordene vidner om, at her her er næsten lige så afslappet som derhjemme ved køkkenbordet.

Nyrenoveret cafeområde
Det er dog ikke kun børnefamilier, der har valgt at deltage i denne tirsdag aftens folkekøkken. Det nyrenoverede cafeområde i Nørrebrohallen lægger hus til en alsidig forsamling af Nørrebros brede palet af typer.

Her er både de unge og hippe studerende, ældre filosoftyper med langt skæg, kærestepar med forårskærlige glimt i øjet og studerende, der leder efter et billigt, nærende måltid.

(…)

»Jeg synes, at det er fedt, at cafeen er åbnet, og så laver de god mad«, fortsætter Erik Rosenberg, mens han tager de sidste bidder af dagens ret, indisk kylling i karry med peanuts, peberfrugter og broccoli.
I hjørnet af rummet vender en DJ i dagens anledning vinylplader, der sætter tonen med smooth jazz og lounge-musik.

(…)

Det sammensatte ord ‘folkekøkken’ beskriver arrangementet bedst.

Folkekøkkenet i Nørrebrohallen er et køkken for folket - både de unge, gamle og børnefamilierne. Denne tirsdag valgte 295 personer at besøge det nye folkekøkken.
Min gode ven kommenterede tørt
Men der mangler noget - muslimerne.

Måske er det derfor at stemningen er så god. Her i folkekøkkenet kan man have alle de rigtige holdninger, uden at virkeligheden på ubehagelig vis trænger sig på - en muslim er en ven du ikke har mødt - bare ikke i min stue..

Bliver interessant når folkekøkkenet rygtes blandt de ‘unge’ fra Mjølnerparken.
Nemlig, mere end hver tredie indbygger på Nørrebro beder vendt mod Mekka. Så vi kan i hvert fald konstatere at muslimerne ikke er en del af folket ifølge Politiken. Deri giver vi dem helt ret. De er tilsyneladende heller ikke en del af Aarhus når Aarhus hylder tolerancen
billede-34

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress