Brian Mikkelsen skriver overraskende en god kronik

Diverse — Drokles on August 22, 2007 at 7:58 am

Det handler om det at være voksen (noget Mikkelsen selv gæder sig til at blive) og tage ansvar. Det handler om det at være asocial, at bruge afmagt som undskyldning. Det handler kort sagt om venstrefløjens forhold til politisk vold. Fra Jyllands-Posten

Det er desværre alt for ofte, at de ”voksne” mennesker på venstrefløjen svigter på det skammeligste.

Da København flere steder lignede en kampzone som resultatet af en uhyrlig overreaktion på rydningen af Ungdomshuset, opfordrede Politiets Efterretningstjeneste alle grupper for eller imod Ungdomshuset til at tage afstand fra volden.

Som svar på denne opfordring sagde rektor for Det frie Gymnasium på Nørrebro Ejnar Ritterband, som beredvilligt har stillet lokaler til rådighed for aktivisterne, følgende:

»Den nuværende regering er ved at normalisere hele Danmark. Regeringen skaber en ensretning, hvor der bliver meget lidt plads til forskellighed, og det er en farlig ting, for det kan føre til desperation og radikalisering.«

At en rektor kan sige så meget vrøvl i en sætning om et så alvorligt emne er alarmerende. Igen parallelforskydes ansvaret, der lader ane den underliggende dagsorden, at så længe de unge føler afmagt, er det al grund nok til at bruge voldelige aktionsformer og drage hærgende gennem gaderne.

De ”voksne” stiller gerne op og tager dem i forsvar uden det mindste hensyn til, at de virkelige afmægtige er de borgere, der får deres butikker, cykler og biler smadret. De borgere, der i flere dage nærmest lever i undtagelsestilstand i områder af hovedstaden.

Og så videre. Den er faktisk god.

4 Kommentarer »

 1. Det er jo ikke overraskende Brian Mikkelsen er de konservatives svar på De Radikales hemmelige våben, den skjulte intelligensreserve Simon Emil Ammitzbøll.
  fhv grisehandler

  Comment by fhv grisehandler — August 22, 2007 @ 10:06 am
 2. Jyllands-Posten har udnævnt ham til at være miljøminister. Det står under kronikkens overskrift. :mrgreen:

  Comment by Universalgeni — August 22, 2007 @ 1:33 pm
 3. Ha, ha intelligensreserve. Den har de gemt godt. Og så så jeg slet ikke at Fogh havde benyttet sig af en ministerrokade. Det må være al den snak om skattelettelser.

  Comment by Drokles — August 22, 2007 @ 6:43 pm
 4. Det er klart, den er gemt, den er jo hemmelig.

  Comment by fhv grisehandler — August 22, 2007 @ 7:08 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress