“lysten til at eksperimentere forsvinder”

Diverse — Drokles on March 13, 2012 at 6:40 pm

Berlingske Tidende fortæller at danskerne ikke længere vil have øremærket barsel, ordningen, hvor far skal tage sin tørn af det forbandede uvæsen som børn er. Således udlægges problemet, for det er et problem at danskerne ikke kan hvad der er godt for dem selv, fra cremen af akademia

Professor i arbejdsmarked Henning Jørgensen, Aalborg Universitet, betegner forandringen som et »dramatisk holdningsskift« med anker i den økonomiske krise.

»Men holdningerne repræsenterer også to meget forskellige perioder. Folk var positive, før krisen satte ind. Nu er vi i en krisesituation, og den krisebevidsthed vender op og ned på mange prioriteringer. Den sociale forståelse daler, og lysten til at eksperimentere forsvinder, fordi det handler om den basale overlevelse,« fortæller professoren.

De læste rigtigt, der står “professoren” og ikke “SF’eren”. Krisen skærper måske mere forståelsen af at nødvendighed hører den enkelte families konkrete situation til. Derved falder ikke lysten til at eksperimentere, men til at være et eksperiment.

1 Kommentar »

  1. “Derved falder ikke lysten til at eksperimentere, men til at være et eksperiment.”

    Lige præcis. Endvidere, er det interessant, at krisen har medført en falsk bevidsthed, hvilket er det, som han implicit siger, da den,den falske bevidsthed og ikke menneskernes valg, reverserer deres forståelse for den objektive virkelighed, hvorfor de ikke kan erkende deres objektive interesser.

    Dertil må de have marxistens hjælp, der i ly af sin position som ‘forsker’, kan kloge sig om ’samfundet’ og sikre, at den sociale forståelse , den objektive interesse og bevidsthed, genindsættes. Så gennemskueligt, så løgnagtigt.

    Comment by Progressiv Idiot — March 14, 2012 @ 5:09 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress