Endnu en dødsdømt forfatter

Diverse — Drokles on August 20, 2007 at 3:54 am

Fredens religion vil myrde endnu en forfatter. Fra Kristeligt Dagblad

Taslima Nasreen stammer fra Bangladesh og har i sine bøger kritiseret islams behandling af kvinder og af hindu-mindretallet i Bangladesh. Hun flygtede fra sit hjemland til Sverige i 1994, efter at debutbogen ”Lajja” (Skam) havde udløst dødstrusler i hjemlandet. Samme år modtog hun Europa-Parlamentets Sakharov-pris for sin kamp for kvinders rettigheder. Hun bor i dag Calcutta i Indien, men har også i sit nye hjemland flere gange oplevet trusler og angreb fra lokale muslimer.

For nylig blev hun således angrebet af en muslimsk folkemængde i forbindelse med præsentationen af sin nye roman ”Shodh” i byen Hyderabad i den sydindiske delstat Tamil Nadu, men undslap efter at være blevet beskyttet af en ring af journalister og arrangører. Efter episoden erklærede muslimske grupper, at Nasreen vil blive halshugget, hvis hun atter sætter sin fod i Hyderabad.

Fredag holdt en række ledende imamer fra Calcuttas moskéer så et møde, hvor de vedtog at udsende en dødsdom i form af en dusør på 100.000 rupees i belønning til den, der slår Taslima Nasreen ihjel. Anklagen lyder på, at hendes bøger, som blandt andet beskriver sammenstød mellem hinduer og muslimer, er blasfemiske.

Kom ihu at Indien flere gange bliver fremhævet for den multikulturelle balance. Kom ihu at Indien, Pakistan og Bangladesh blev født i blod fordi kulturerne ikke kunne døje tanke om at skulle dele samfund. Den skrøbelige fred der hersker i Indien er i opposition til ytringsfrihed og menneskets frie tanke.

bmati1.jpg

Muslimer deler sikh’er.

2 Kommentarer »

  1. Godt, mkh Knute

    Comment by Knute — August 20, 2007 @ 5:53 am
  2. Vejen til islam er brolagt med lig, fejghed og uforstand

    Comment by Gertrud — August 20, 2007 @ 9:28 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress